NOVI ZELAND

UBOJICA SE POJAVIO NA SUDU POD VISOKIM MJERAMA OSIGURANJA Ispred zgrade suda izbio incident, muškarac došao s nožem: 'Koji k*** se ovdje dogodilo!'

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 15.03.2019. u 23:52

A still image taken from video circulated on social media, apparently taken by a gunman and posted online live as the attack unfolded, shows him driving in Christchurch, New Zealand, March 15, 2019. Social Media Website/Handout via REUTERS TV ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE HAS BEEN SUPPLIED BY A THIRD PARTY. NO RESALES. NO ARCHIVES
SOCIAL MEDIA WEBSITE/via REUTERS

Brenton Tarrant

Australcu Brentonu Tarrantu (28), s prebivalištem u Dunedinu, jednom od troje uhićenih zbog masakra u Novom Zelandu, u subotu će početi suđenje za ubojstvo.

BBC je objavio kako je osumnjičenom nakon kratkog pojavljivanja u Okružnom sudu u Christchurchu određen pritvor do 5. travnja.

Kako piše portal NZ Herald, nepoznati muškarac pokušao je ući u zgradu Okružnog suda u Christchurchu, ali to mu je odbijeno - naime, on je sa sobom ponio nož, a izjavio je "kako želi ubiti čovjeka optuženog za teroristički napad" koji se dogodio u petak.

- Koji ku**c se ovdje desio? - pitao je unezvjereni muškarac okupljene i pokazivao im nož.

Zatvoreni kombi u subotu ujutro stigao je ispred suda u Christchurchu u pratnji naoružanih policijskih vozila. Sud je zatvoren za javnost iz sigurnosnih razloga, a sve iz zraka nadgleda policijski helikopter.

Tarrant je trenutačno optužen za jednu točku ubojstva, ali sudac kaže kako će se to neizbježno povećati.


Besplatno se prijavite na portala Jutarnji.hr

Izdvajamo