NOVI ZAKON

'UDARIO ME PO GUZI, KOMENTIRAO MOJE GRUDI, BAZDIO JE PO ALKOHOLU' Djevojka neugodnu epizodu iz busa prijavila policiji, evo što se dogodilo napasniku

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 25.09.2018. u 16:56

Outside in the late afternoon sunlight a young couple are close together. The image shows a man's hand holding his woman's hip or buttocks, she is wearing tight jeans., Image: 51826726, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: yes, Credit line: Profimedia, Alamy
Ilustracija / Profimedia, Alamy

Muškarac koji je udario djevojku po stražnjici u autobusu kod Pariza dobio je tri mjeseca zatvora i prvi put po novom zakonu novčanu kaznu zbog nepristojnih primjedbi na račun njezina izgleda.

Muškarac, koji je u autobus ušao u alkoholiziranom stanju za vrijeme najvećih prometnih gužvi, udario je 21-godišnju djevojku po stražnjici i uvredljivo komentirao njezine grudi, a potom se porječkao s vozačem autobusa, koji je zatvorio vrata i pozvao policiju.

Sud u Évryju, južno od Pariza, osudio je 30-godišnjeg muškarca na tri mjeseca zatvora zbog spolne agresije i odredio mu kaznu od 300 eura zbog vrijeđanja.

To je prva novčana kazna izrečena po novom zakonu kojim se želi spriječiti upravo takvo ponašanje u javnosti, koje je u Francuskoj prilično često.

Po zakonu, za to se može biti kažnjen s čak 750 eura odmah na mjestu događaja.

Izdvajamo