POLYANA VIANA

UFC-ova BORKINJA KOJA JE PRETUKLA LOPOVA OTKRILA DA SE NAKON TOGA SUSRELA S KRITIKAMA 'Mislila sam da je cool pokazati ženama da se mogu obraniti'

 
Polyana Viana
 Thiago Gomes / AGIF

UFC-ova borkinja Polyana Viana (27) prije godinu je dana uzela pravdu u svoje ruke. Dok je ispred svoga doma u brazilskom gradu Rio de Janeiru čekala Uber, prišao joj je muškarac naoružan lažnim pištoljem te joj je pokušao uzeti mobitel.

No, Vianu muškarac nije prestrašio niti orobio već ga je ona udarila tri puta i svladala gušenjem. Borkinja ga je držala u zahvatu dok policija nije došla na intervenciju. Muškarac je prvo odvezen u bolnicu pa na policiju, a Viana je cijeli incident prijavila.

"Svega se sjećam. Kao da je bilo jučer", rekla je Viana za CNN. "Slava nije dugo potrajala, ali me ljudi još uvijek ispituju o tome."

Mediji diljem svijeta izvijestili su o Vianinom obračunu s napadačem te je priča postala viralna senzacija. Fotografije s lica mjesta, na kojima se mogu vidjeti ozljede koje je muškarac pretrpio, a koje je navodno snimila sama Viana, pojavile su se i na Instagram profilu predsjednika UFC-a Dane Whitea.

Viana je medijsku pozornost koja je uslijedila pokušala iskoristiti kako bi drugim ženama dala snagu, ali je naišla i na kritike. Neki tvrde da njezin postupak u takvim situacijama nije preporučljiv. "Mislila sam da je cool pokazati ženama da se mogu obraniti, ali sam dobila i dosta kritika. Većinu tih kritika sam ignorirala. Moj je život bio u pitanju i osjećam da sam napravila pravu stvar. Kritika će uvijek biti, ali medijska je pozornost uglavnom bila jako dobra", rekla je borkinja.

Policijska uprava Rio de Janeira taj je incident u konačnici klasificirala kao pokušaj pljačke.

Viana kaže da je znala da će slava koju bi mogla steći nakon tog incidenta biti kratkotrajna pa se nastavila baviti svojom karijerom. No, iduće je dvije borbe izgubila.

Trenutno se priprema za borbu protiv Emily Whitmire koja će se održati 3. ožujka ove godine.

"Samopouzdana sam. Želi biti prvakinja UFC-a. To je moj fokus i jedva čekam to ostvariti", rekla je. "Bit ću spremna na sve. Mislim da mogu pobijediti. Pokušat ću nametnuti svoj stil borbe i okončati je što prije."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. travanj 2024 11:00