POREMEĆENI MANIJAK

UHIĆEN DVOSTRUKI UBOJICA I OTMIČAR DJEVOJKE KOJA JE USPJELA POBJEĆI U kući ubijenih pojavio se iz samo jednog razloga...

 
 Profimedia, Facebook

Nedugo nakon što je objavljena vijest da je pronađena tinejdžerka Jayme Closs (13), za kojom američka policija traga već tri mjeseca od stravičnog ubojstva njezinih roditelja, američki mediji objavili su identitet i fotografiju muškarca kojega sumnjiče da ju je oteo nakon što je ubio Jamesa i Denise Closs.

Jake Thomas Patterson (21) držao je djevojku u zarobljeništvu 88 dana prije nego što je ona uspjela pobjeći pod zasad, još uvijek, nerazjašnjenim okolnostima.

Pattersona se sumnjiči za dva ubojstva prvog stupnja i otmicu. Osumnjičenik je nezaposlen i uopće nije bio predmet tromjesečne istrage policije, niti je imao kriminalni dosje u Wisconsonu, objavile su vlasti u petak. Trenutačno se nalazi u zatvoru okruga Barron i policija više ne traži druge sumnjivce za strašno ubojstvo.

Šef policije Chris Fitzgerald ustvrdio je da je osumnjičeni isplanirao zločin te da je njegova jedina meta bila Jayme. Tvrdi da je Patterson došao u dom Clossovih kako bi oteo Jayme te da prethodno nije imao nikakvog kontakta s njezinim roditeljima.

January 11, 2019 - WI, USA - Barron County Sheriff Chris Fitzgerald addresses the media and the public Friday morning, Jan. 11, 2019 at the Barron County Justice Center about the reappearance of 13-year old Jayme Closs., Image: 406675222, License: Rights-managed, Restrictions: * USA Tabloid Rights OUT *, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Zuma Press - News
Profimedia, Zuma Press - News
Chris Fitzgerald

Zadsad je nejasno kako je Patterson poznavao Jayme no vjeruju da ju je uhodio prije strašnog krvoprolića. Poduzeo je sve potrebne korake kako bi sakrio svoj identitet od policije i javnosti.

Jayme je puspjela pobjeći otmičaru u četvrtak navečer. Prišla je nepoznatoj ženi u Gordonu koja je šetala psa i zatražila pomoć. Završila je potom u domu bračnog para Kasinkas, koja se nalazila u neposrednoj blizini.

Roditelji Jayme Closs ustrijeljeni su 15. listopada 2018. godine, a istražitelji vjeruju da je Jayme vjerojatno bila svjedok dvostrukog ubojstva. Policija je također rekla da se Jayme Closs ne smatra osumnjičenom za ubojstvo svojih roditelja.

Prema izjavama policije, hospitalizirana je u blnici u Duluthu no u međuvremenu je otpuštena iz bolnice i zbrinuta kod obitelji.

Njezin otmičar pronađen je samo 10 minuta nakon što se ona pojavila u domu Kasinkasovih jer ga je policija zaustavila slijedom dojave koja je pristigla iz njihova doma.

CNN javlja kako je Jayme pobjegla iz kuće u Wisconsinu, gdje je živio i odrastao njezin otmičar.

- Obećali smo da ćemo raditi neumorno i pronaći Jayme, sinoć smo ispunili to obećanje, rekao je Chris Fitzgerald, šef policije u Barronu.

Kristin Kasinkas rekla je za CNN da im je Jayme otkrila kako ju je zatočio muškarac koji je ubio njezine roditelje one noći kada je nestala.

January 11, 2019 - Barron, Wisconsin, U.S. - The sign outside Barron City Hall, welcomes Jayme Closs, a 13-year-old northwestern Wisconsin girl who went missing in October after her parents were killed. Closs was found alive in the rural town about an hour from her home, and a 21 year old male kidnaping suspect Jake Thomas Patterson has been arrested., Image: 406667467, License: Rights-managed, Restrictions: * USA Tabloid Rights OUT *, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Zuma Press - News
Profimedia, Zuma Press - News

- Ispričala nam je da ju je ta osoba skrivala kada je odlazila negdje ili kada su drugi ljudi bili u blizini. Nije nam ispričala kako je uspjela pobjeći.

Cijeli grad bio je uključen u potragu za nestalom djevojkom, a istražitelji su primili nebrojeno puno dojava koje su uglavnom bile beskorisne. FBI je ponudio novčanu nagradu onome tko pruži korisnu informaciju koja bi dovela do Jayme.

U prosincu je čelništvo grada odlučilo posvetiti božićno drvce Jayme. Nakon sretnih vijesti na glavnom plakatu na ulazu u Barron napisali su: 'Dobrodošla kući Jayme'.

Gradić Barron ima populaciju od 3.000 stanovnika i nalazi se na sat vremena vožnje od Minneapolisa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 08:00