OKORJELI PREVARANT

UHIĆEN LAŽNI RUS S FALSIFICIRANOM HRVATSKOM OSOBNOM ISKAZNICOM Predstavljao se kao pripadnik ruske službe sigurnosti, ljudima je uzimao novac

 
Arhiva
 Goran Mehkek / CROPIX

Novosadska policija uhitila je M. G. (1981), osumnjičenog da je od siječnja ove godine počinio više prijevara kojima je pribavio 15.000 eura, priopćila je u srijedu Policijska uprava u Novom Sadu.

Policija sumnja da je M. G. prevario najmanje troje ljudi, lažno se predstavljajući kao Sergej Ivanovič Kljuškin, pripadnik ruske službe sigurnosti.

Tvrdeći da će svojim utjecajem i vezama navodno osigurati zaposlenje, investicije, kredite ili poslovnu suradnju, uhićeni M. G. je, kako se sumnja, uzeo od oštećenih ukupno 15.000 eura.

Pretresom stana u kojemu boravi osumnjičeni nađene su vojne odore, falsificirana hrvatska osobna iskaznica i plinski pištolj sa streljivom.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati, a poslije iskaza u policiji sudaca za prethodni postupak odredio mu je pritvor do 30 dana.

Sumnja se da je M. G. prevario mnogo više osoba, pa je policija apelirala da joj se ja jave oštećeni koji dosad nisu prijavili prijevaru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 23:41