TERORISTIČKI NAPAD

UHIĆEN MUŠKARAC IZ BiH ZBOG TERORISTIČKOG NAPADA U PARIZU! Njemačka policija sumnja da je 39-godišnjak povezan s maskarom u Bataclanu

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 27.06.2019. u 10:29

ATTENTION EDITORS - VISUAL COVERAGE OF SCENES OF INJURY OR DEATH A member of the French fire brigade aids an injured individual near the Bataclan concert hall following fatal shootings in Paris, France, November 13, 2015. At least 30 people were killed in attacks in Paris and a hostage situation was under way at a concert hall in the French capital, French media reported on Friday. REUTERS/Christian Hartmann - RTS6VX0
REUTERS

 

Njemačke su vlasti priopćile da su uhitile muškarca iz BiH koji je bio tražen i u Belgiji zbog povezanosti s terorističkim napadima u Parizu 2015. godine, prenosi AFP na Twitteru. Uhićen je u okviru istrage kršenja zakona o vojnom naoružanju, objavili su tužitelji u njemačkom gradu Dresdenu u četvrtak.

 

Tužitelji u Dresdenu priopćili su danas da se radi o 39-godišnjem muškarcu, no nisu dali njegovo ime. Uhićen je navodno prije tjedan dana, a sumnjiče ga za povezanost s napadima u Parizu. Tog su muškarca zbog povezanosti s terorističkom skupinom tražile i belgijske vlasti. Većina terorista koji su sudjelovali u napadu u Parizu došla je iz Belgije.

Uhitila ga je specijalna jedinica njemačke savezne policije tijekom istrage o dva državljanina Bosne i Hercegovine koji su povezani s povredama zakona o vojnom naoružanju. Policijska racija, u kojoj nije pronađeno nezakonito oružje, dogodila se prije tjedan dana.

U terorističkim napadima na Pariz, 13. studenog 2015., teroristi Islamske države usmrtili su 130 ljudi, uključujući i 90 osoba u koncertnoj dvorani Bataclan. Ostali napadi dogodili su se u restoranima i kafićima, a bombaši samoubojice aktivirali su i eksplozivne naprave ispred stadiona Stade de France.

Njemačke vlasti sada pripremaju njegovo izručenje u Belgiju, koja je za njim izdala Europski uhidbeni nalog, javlja AP. Do izručenja se uhićeni muškarac nalazi u istražnom zatvoru.

Novinar Deutsche Wellea Srećko Matić na Twitteru je objavio kako je Državno odvjeništvo Dresden potvrdilo da je 39-godišnjak uhićen u okviru istražnog postupka protiv 'dvoje državljana BiH zbog sumnje u kršenje zakona o posjedovanju ratnog naoružanja'.

 

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo