TERORISTIČKI NAPAD

UHIĆEN MUŠKARAC IZ BiH ZBOG TERORISTIČKOG NAPADA U PARIZU! Njemačka policija sumnja da je 39-godišnjak povezan s maskarom u Bataclanu

 
 REUTERS

Njemačke su vlasti priopćile da su uhitile muškarca iz BiH koji je bio tražen i u Belgiji zbog povezanosti s terorističkim napadima u Parizu 2015. godine, prenosi AFP na Twitteru. Uhićen je u okviru istrage kršenja zakona o vojnom naoružanju, objavili su tužitelji u njemačkom gradu Dresdenu u četvrtak.

Tužitelji u Dresdenu priopćili su danas da se radi o 39-godišnjem muškarcu, no nisu dali njegovo ime. Uhićen je navodno prije tjedan dana, a sumnjiče ga za povezanost s napadima u Parizu. Tog su muškarca zbog povezanosti s terorističkom skupinom tražile i belgijske vlasti. Većina terorista koji su sudjelovali u napadu u Parizu došla je iz Belgije.

Uhitila ga je specijalna jedinica njemačke savezne policije tijekom istrage o dva državljanina Bosne i Hercegovine koji su povezani s povredama zakona o vojnom naoružanju. Policijska racija, u kojoj nije pronađeno nezakonito oružje, dogodila se prije tjedan dana.

U terorističkim napadima na Pariz, 13. studenog 2015., teroristi Islamske države usmrtili su 130 ljudi, uključujući i 90 osoba u koncertnoj dvorani Bataclan. Ostali napadi dogodili su se u restoranima i kafićima, a bombaši samoubojice aktivirali su i eksplozivne naprave ispred stadiona Stade de France.

Njemačke vlasti sada pripremaju njegovo izručenje u Belgiju, koja je za njim izdala Europski uhidbeni nalog, javlja AP. Do izručenja se uhićeni muškarac nalazi u istražnom zatvoru.

Novinar Deutsche Wellea Srećko Matić na Twitteru je objavio kako je Državno odvjeništvo Dresden potvrdilo da je 39-godišnjak uhićen u okviru istražnog postupka protiv 'dvoje državljana BiH zbog sumnje u kršenje zakona o posjedovanju ratnog naoružanja'.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 20:22