ZIDOVI OBLIVENI KRVLJU

UHIĆEN UGLEDNI BANKAR U stanu mu pronašli dvije elitne prostitutke. Bile su zaklane...

 AFP

HONG KONG - Ugledni britanski financijaš uhićen je u Hong Kongu zbog sumnje da je odgovoran za smrt dviju ženskih osoba, čiji su leševi pronađeni u njegovom luksuznom stanu.

Kako piše Telegraph, zidovi stana na 31. katu nebodera u kvartu u kojem uglavnom žive bogati stranci, bili su prekriveni krvlju, a lokalni mediji izvještavaju da je 29-godišnjak radio za jednu od najmoćnijih globalnih banaka. Njegov identitet zasad nije objavljen.

Neslužbeno se može čuti da je riječ o zaposleniku grupacije Bank of America Merril Lynch, a obje mrtve žene pronađene u njegovu stanu navodno su bile azijatkinje za koje se pretpostavlja da su se bavile prostitucijom.

Policajci su u stan došli na bankarov poziv u noći na subotu, a naišli su na prizor iz horora. Jedan je leš već bio u uznapredovalom stadiju raspadanja, bio je strpan u veliku putnu torbu na balkonu. Policija vjeruje da je ondje bio nekoliko dana.

'Glava joj je bila gotovo odrubljena, ruke i noge su joj bile vezane užadi. Bila je gola i omotana u ručnik i tako je ugurana u torbu', rekao je jedan neimenovani izvor za hongkonški list South China Morning Post. U stanu je pronađena i njezina putovnica iz koje proizlazi da je riječ o 25-godišnjoj državljanki Indonezije.

'Prema onome što možemo vidjeti, čini se da je namjerno skrivena i stavljena u putnu torbu. Riječ je o tijelu osobe koja je već neko vrijeme bila mrtva', kratko je izjavila glasnogovornica hongkonške policije.

Za drugu se djevojku vjeruje da je bila stara između 25 i 30 godina, a pronađena je prerezanog vrata. Ležala je gola u dnevnoj sobi, a nekoliko je puta bila izbodena. U njezinoj je blizini pronađen nož.

Na snimkama nadzornih kamera postavljenih na ulazu u neboder vidi se da je bankar u društvu jedne žrtve u zgradu ušao oko ponoći. U stanu je u dnevnoj sobi navodno pronađena manja količina kokaina.

Susjed bankara koji je htio ostati neimenovan rekao je da je u zadnje vrijeme osjetio čudan smrad. 'Cijela je zgrada zaudarala po strvini. Šokiralo me kad sam doznao o čemu je doista riječ, ovakve se stvari ne događaju često u Hong Kongu', dodao je susjed. Kaže da je bankar u unajmljeni stan uselio prošli mjesec, a mjesečni najam u protuvrijednosti iznosi vrtoglavih 17.000 kuna.

Da su krvni delikti doista rijetkost u ovom velegradu od 7 milijuna ljudi svjedoči podatak da je u prvih šest mjeseci ove godine zabilježeno 14 ubojstava. Britanski Foreign Office potvrdio je da je državljanin Ujedinjenog Kraljevstva uhićen u Hong Kongu, ali druge detalje nisu htjeli iznositi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 01:58