ONA NEGIRA OPTUŽBE

UHIĆENA BOGATA NASLJEDNICA ALKOHOLNOG CARSTVA Navodno je financirala aktivnosti seks kulta koji regrutira žene i pretvara ih u robinje

Clare Bronfman
 FACEBOOK

Clare Bronfman (39), kći Edgara Bronfmana starijeg, pokojnog milijardera, filantropa i bivšeg predsjednika Seagrama - tvrtke za proizvodnju alkoholnih pića, uhićena je u utorak, nakon što su protiv nje podignute optužnice za ucjenjivanje i poticanje na zavjeru, priopćio je ured američkog državnog odvjetništva u Brooklynu, a prenio The Guardian.

Osim nje, uhićene su još tri osobe usko povezane sa zloglasnom organizacijom Nxivm: Nancy Salzman - dugogodišnja predsjednica Nxivma, njezina kći Lauren Salzman i zaposlenica spomenute grupe Kathy Russell.

Podsjetimo, osnivač i vođa grupe Nxivm Keith Raniere (57) uhićen je ranije ove godine u Meksiku, nakon čega je izručen SAD-u. Osim njega, pod istragom je i glumica Allison Mack (35), zvijezda hit TV serije "Smallville", koja je navodno regrutirala nove sljedbenice i prisiljavala ih da postanu seksualne robinje starijim članovima organizacije.

U optužnici protiv Mack, tužitelji tvrde kako je glumica vođi Nxivma Ranieru pomagala uvesti žene u "tajno društvo" unutar grupe, poslije čega se od njih očekivalo da će biti podređene svojim "gospodarima" u svakom smislu, pa i seksualnom.

Inače, Nxivm se u javnosti predstavljao kao organizacija za samopomoć, ali zapravo je riječ o seks kultu u kojemu postoji hijerarhija u vidu gospodara i robova.

U utorak uhićena Clare Bronfman navodno je dio svojega bogatstva koristila za financiranje Nxivma, ali na sudu je odbacila sve optužbe protiv sebe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 20:20