FLORIDA

UHITILI DVIJE DJEVOJČICE (14) JER SU PLANIRALE UBITI ČAK DEVET OSOBA Listu za odstrel imale su u fasciklu koji je pronašao njihov nastavnik

Ilustracija
 Profimedia, Alamy

Policija u američkoj saveznoj državi Floridi uhitila je dvije 14-godišnjakinje zbog sumnje da su planirale čak devet ubojstava, piše BBC. Snage reda je alarmirao njihov nastavnik koji je našao fascikl u kojem su bili papiri s detaljno razrađenim planovima krvoprolića. Na osam stranica djevojke su napisale kako namjeravaju nabaviti oružje te se riješiti leševa.

Protiv tinejdžerica, koje su pohađale srednju školu Avon Park u istoimenom gradiću na jugu Floride, podnesena je kaznena prijava za planiranje devet teških ubojstava te za planiranje triju otmica.

Neimenovani je nastavnik navodno u jednom trenutku zamijetio da se djevojke ponašaju 'histerično' dok gledaju papire u fasciklu. Pritom je jednu od njih čuo kako govori: 'Ma reći ću da je to samo spačka ako me netko bude pitao ili ako netko pronađe fascikl'.

Kasnije je upravo on pronašao fascikl, na kojemu je pisalo 'Privatne informacije', 'Ne otvaraj' i 'Projekt 11/9'. Kad ga je otvorio, u njemu je vidio rukom ispisanu listu imena i detaljne planove ubojstava, uključujući planove nabavke oružja te uništavanja dokaza spaljivanjem i pokapanjem tijela.

Na jednom papiru se spominjalo i kakvu bi odjeću djevojke trebale nositi tijekom planiranog krvoprolića. 'Nema dugih noktiju i ne smije se vidjeti kosa', pisalo je na jednoj cedulji.

- Nema veze ako su doista sve smislile kao šalu. S ovakvim stvarima nema šale. Ne možete se zezati s ubojstvima, rekao je glasnogovornik šerifovog ureda u okrugu Highlands Scott Dressel.

Obje djevojke su do daljnjega u pritvoru, a uskoro bi trebalo biti održano i prvo sudsko saslušanje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 20:00