ŽIVA I ZDRAVA

UHITILI MAJKU KOJA JE BEBU BACILA U SMEĆE, PROGOVORIO POLICAJAC KOJI JE NAŠAO DIJETE 'Hrabra mrvica nije plakala, a bačena je u kontejner!'

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 03.01.2018. u 16:50

Sarajevo, 110308.
U Sarajevu i dalje traje akcija uhicenja zatvorenika koji su u utorak (10.03.) od 20 do 21 sat, nakon pobune u zatvoru u Ustikolini, strazarima oteli automatsku pusku i pobjegli sa dva automobila.
Sinoc oko 20 i 15 nadjeno je vozilo zatvorske policije u kojem su zatvorenici pobjegli.
Na slici: detalj sa ocevida u sarajevskom naselju Vojkovici jutros u 2 i 15 sati.
Foto: V. M. Tauber / CROPIX
V. M. Tauber / CROPIX / CROPIX

Nakon što je u nedjelju u poslijepodnevnim satima u kontejneru za smeće pronađena živa i zdrava beba, u srijedu su sarajevski inspektori uhitili 39-godišnju majku B. Dž., javlja Dnevni avaz.

Policija i građani bili su šokirani kada su u sarajevskoj Ulici Koševo ugledali bebu staru tek nekoliko dana, umotanu u ručnik. Policija je postupila po dojavi građana oko 18 sati u nedjelju, koji su čuli neobične glasove, kao da je u pitanju dječji plač.

Jedan od policajaca se po dolasku nagnuo preko kontejnera s baterijom u ruci i počeo ga pretraživati. Policajac je odmah stavio novorođenče u svoj automobil da ga ugrije, a potom ga odvezao u najbližu kliniku za pedijatriju.

Pedijatri su utvrdili da je riječ o djevojčici izvrsnog zdravstvenog stanja, staroj tek nekoliko dana.

Policajci Adnan Turčalo i Midhat Hodžić za Avaz su ispričali sve o čudesnom pronalasku.

- Kolega Midhat i ja izvadili smo baterije i nagnuli se preko kontejnera. Smeće kao smeće... Pogledamo bolje, kad tamo beba! Živa beba, čista, lijepo obučena… Hrabra mrvica nije plakala, a bačena je u kontejner! Nisam mogao vjerovati što vidim svojim očima. Ne sjećam se više ni šta sam pomislio tada. Samo sam je čvrsto zgrabio da je izvučem iz smeća - ispričao je Turčalo.

- Bila je tako lijepo obučena. Ali, i dalje nije plakala. Međutim, kada ju je doktorica skinula i okupala, tada je grčevito zaplakala. Osjetio sam takvo olakšanje. Nikad nisam doživio nešto ni slično ovome. Tko bi rekao da će mi 2017. završiti ovako, da živu bebu nađem u kontejneru. Što bi rekao naš narod, njena nafaka... Pronalazak curice obilježio mi je prošlu godinu. Posjetit ćemo je 31. prosinca 2018., u novogodišnjoj noći, kada smo je i pronašli. Slavit ćemo taj dan zbog nje. Jedva čekamo da je vidimo kada bude napunila godinu - završava svoju priču Turčalo.


Besplatno se prijavite na portala Jutarnji.hr

Izdvajamo