POPULARNA POLITIČARKA

UHVAĆENA S PRSTENOM Novozelandska premijerka se zaručila

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 03.05.2019. u 10:28

FILE PHOTO: New Zealand Prime Minister Jacinda Ardern walks back to her baby Neve and partner Clarke Gayford, after speaking at the Nelson Mandela Peace Summit during the 73rd United Nations General Assembly in New York City, New York, U.S., September 24, 2018. REUTERS/Carlo Allegri/File Photo
REUTERS

Jacinda Ardern s Clarkeom Gayfordom i kćerkom Neve

Novozelandska premijerka Jacinda Ardern i njezin partner Clarke Gayford zaručeni su, potvrdio je u petak njezin ured.

Glasnogovornički ured potvrdio je da se par zaručio tijekom Uskrsnih blagdana.

Novinarski pripravnik uočio je u petak tijekom svečanosti u Pike River Mine na premijerkinoj ruci prsten i zatražio objašnjenje od njezina ureda.

Ardern (38) i Gayford (41) imaju kćer Neve koja će u lipnju napuniti godinu dana. Gayford je njezinu prvu godinu života proveo kod kuće brinući se s premijerkom o djetetu.

Ardern je druga žena u svijetu koja je rodila dok je bila na čelu vlade. Prva je bila pakistanska premijerka Benazir Bhutto koja je rodila kćer 1990.

Prošle je godine u intervjuu Ardern kazala kako ne namjerava zaprositi Gayforda već će njemu prepustiti da se preznoji oko toga kako će to učiniti.

“Ne, ne namjeravam. Želim da prođe muku i agoniju postavljanja pitanja, to bi bilo olakšati mu, apsolutno ne”.

Ardern se nakon terorističkih napada na zemlju u rujnu 2017. ujedinila zemlju i za ponašanje nakon napada na džamije u Christchurchu u kojima je ubijena 51 osoba dobila pohvale iz čitavog svijeta.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo