MANCHESTER

Ukrcao se u autobus, a umjesto maske stavio zmiju: ‘Nisam mislila da je prava, a onda se mrdnula‘

Jedna putnica je ispričala da je mislila da putnik nosi neku ‘funky masku‘ sve dok je nije primijetila kako ‘maska‘ klizi preko držala
Ilustracija
 Luis Robayo/AFP

Jedan muškarac se ukrcao u autobus u Manchesteru koristeći zmiju kao pokrivalo za lice, piše BBC.

Putnik i njegova gmižuća maska, omotana oko vrata i usta, viđeni su u ponedjeljak u autobusu od Swintona do Manchestera.

Jedna putnica je ispričala da je isprva mislila da putnik nosi neku 'funky masku' sve dok je nije primijetila kako 'maska' klizi preko držala.

Iz ureda za promet u širem Manchesteru potvrdili su da zmija 'nije valjano pokrivalo za lice'.

Svjedokinja, koja je tražila da ostane anonimna, rekla je da joj je incident bio 'doista smiješan', dodajući da životinja, čini se, nije smetala nikome od njezinih suputnika.

Rekla je: 'Nitko nije niti trznuo.'

Korištenje pokrivala za lice u javnom prijevozu u Velikoj Britaniji obvezno je za sve, osim za djecu mlađu od 11 godina ili za djecu koja su izuzeta zbog zdravstvenih razloga.

Glasnogovornik organizacije Transport for Greater Manchester kaže: 'Vladine smjernice jasno kažu da to ne mora biti kirurška maska ​​i da putnici mogu sami izraditi ili nositi nešto prikladno, kao što su šal ili zavoj. Iako se na ovo mogu primijeniti razna tumačenja, ne vjerujemo da se to odnosi i na upotrebu zmijske kože - posebno kada je još uvijek pričvršćena na zmiju.'

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 12:53