DROGA VISOKE ČISTOĆE

ULOV SLOVENSKE POLICIJE U KOPRU Policijski pas otkrio 730 kilograma heroina!

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 13.11.2019. u 14:10

Sibenik, 290115.
Policijska uprava Sibensko-kninska.
Na danasnjoj konferenciji za medije djelatnici PU Sibensko -kninske izlozili su novac te marihuanu i heroin ukupne vrijednosti oko 500 tisuca kuna, koje su zaplijenili u nedavnoj policijskoj akciji.
Na konferenciji je govorio nacelnik PU Ivica Kostanic.
Foto: Niksa Stipanicev / CROPIX
Nikša Stipanbičev / CROPIX

Ilustracija

Slovenska policija otkrila je prošlog mjeseca u brodskom kontejneru iskarcanom u luci Koper 730 kilograma heroina upućenog jednoj kompaniji iz Budimpešte te u suradnji s mađarskim kolegama uspješno završila operaciju praćenja tereta i otkrivanja počinitelja, objavili su u srijedu na konferenciji za novinare u Nagy Kanyizsi predstavnici dviju policija.

Prisutnost droge u teretu koji je u Kopru nakon skeniranja ocijenjen sumnjivim otkrio je policijski pas, a bila je skrivena u kontejneru s 437 rola polietilenske folije. Policija je u njemu otkrila 1421 paketić s heroinom, ukupne težine 730 kilograma, što je u zadnjih 30 godina najveća količina te opasne droge otkrivena u Sloveniji.

U suradnji dviju policija otkriveno je da je kriminalna skupina iz Mađarske organizirala prijevoz kontejnera s drogom iz Irana preko Ujedinjenih Arapskih Emirata, odnosno Dubaia u luku Koper. Kontejner je bio namijenjen mađarskoj tvrtki, rečeno je na tiskovnoj konferenciji.

Analizom droge utvrđeno je da  se radi o heroinu visoke čistoće, mješavini sa 70 posto čistog heroina za koju bi se po uličnim cijenama u Europi  moglo dobiti od 65 do 87 milijuna eura.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo