KOBNA VOŽNJA

UMJESTO U NARUČENI UBER, STUDENTICA (21) JE GREŠKOM UŠLA U AUTO SA STRANCEM Lovci na purice pronašli su je mrtvu 14 sati kasnije

U krugu: Samantha Josephson
 Profimedia, FACEBOOK

Kada se prošlog petka odvojila od prijatelja tijekom izlaska u američkom gradu Columbiji u saveznoj državi Južnoj Karolini, Samantha Josephson (21) odlučila je pozvati Uber kako bi se vratila kući, piše CNN.

Po studenticu Sveučilišta Južne Karoline ubrzo je došao crni Chevrolet modela Impala. Misleći da je to njezin Uber, Josephson je ušla u automobil. Oko 14 sati poslije toga lovci na purice pronašli su njezino tijelo u polju koje je od Columbije udaljeno oko 145 kilometara.

"Znamo da je doista pozvala Uber i da ga je čekala", rekao je šef Policijske uprave grada Columbije W. H. "Skip" Holbrook na konferenciji za medije. "Vjerujemo da je jednostavno u taj automobil ušla greškom jer je mislila da je to njezin Uber. Naša su srca slomljena. Nema ništa teže nego stati pred obitelj i reći im da im je voljena osoba ubijena. Riječi ne mogu opisati ono što prolaze."

Policija je zbog povezanosti s otmicom i ubojstvo Samanthe Josephson uhitila Nathaniela Davida Rowlanda (24) i on se trenutno nalazi u zatvoru u Columbiji. Policija Rowlanda goni i zbog posjedovanja marihuane te zato što nije stao kada je policija to od njega zatražila.

Holbrook je rekao da je policija oko 13:30 sati u petak zaprimila poziv koji su uputile Josephsonine cimerice jer im se ova cijelo jutro nije javila. Dok je policija započinjala istragu, lovci na purice su im javili da su oko 16 sati pronašli tijelo nepoznate žene, koja je kasnije identificirana kao Samantha Josephson. Policija je oko 3 sata prošle subote u Columbiji locirala crnu Impalu, no kada je policajac zamolio Rowlanda da izađe iz automobila ovaj je to odbio te se dao u bijeg. Uhićen je ubrzo.

Forenzička obrada Impale pokazala je da krv pronađena na suvozačevom mjestu i u prtljažniku pripada Samanthi Josephson, dok je njezin mobitel pronađen u pretincu ispred suvozačevog mjesta. Istražitelji su u automobilu pronašli i opremu za čišćenje vozila kao što su izbjeljivač i antibakterijske maramice. Holbrook je rekao i da su Impalina vrata bila zaključana kako nitko iz njih ne bi mogao izaći.

Još uvijek se ne zna kako je točno Josephson preminula, a policija o osumnjičenom nije otkrila puno informacija. Iz Ubera nisu komentirali slučaj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 05:33