KOG' POKOPAM NIJE ŽIV

'USTANI I POKAŽI SVIMA KAKO SI USKRSNUO!' Svećenik izveo 'čudesno oživljenje' pa ga sad pogrebna poduzeća tuže za nanošenje štete poslovnom ugledu

 
 Twitter screenshot

Skupina direktora pogrebnih poduzeća u Južnoafričkoj Republici sprema se tužiti samoproglašenog proroka koji tvrdi da je uskrsnuo mrtvog čovjeka.

Viralni video prikazuje pastora Alpha Lukaua kako viče "ustani" čovjeku koji leži u lijesu, a taj čovjek se zatim uspravi na opće klicanje okupljenih vjernika.

Pogrebnim poduzećima smeta što su, kako tvrde, manipulacijom uvučeni u ovu egzibiciju i sada kreću u tužbu zbog štete nanesene poslovnom ugledu. Pritom navode da su prilikom unajmljivanja pogrebnog vozila naručitelji došli privatnim vozilom na koje su stavili naljepnicu drugog pogrebnog poduzeća kako bi se doimali uvjerljivo.

Lukau pripada crkvi koja se naziva Alleluia Ministries International i oni su naknadno ublažili svoj pogled na čudesno uskrsnuće, utvrdivši da je "mrtav" čovjek ustvari "već bio živ" kad je dovezen ispred crkve u Kramervilleu. No, kako su kazali za lokalne medije, pastor Lukau je samo "dovršio čudo koje je Bog već započeo".

Spektakl "uskrsnuća", koji je pastor Lukau priredio ispred svoje crkve u blizini Johannesburga, mnogi su već izvrnuli ruglu i osudili.

Ugledne vjerske skupine osudile su izvođenje "čuda" kojima se pokušava izvući novac od očajnih ljudi. Nije ovo prvi takav slučaj u Južnoj Africi. Prošle godine osuđen je pastor koji je svoje sljedbenike špricao kućnim insekticidom za koji je tvrdio da liječi rak i HIV.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 12:45