TERORIZAM?

UŽAS U FRANCUSKOJ Afganistanac u Parizu u napadu nožem i šipkom ozlijedio sedam osoba, no zato je osjetio gnjev ljubitelja boćanja

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 10.09.2018. u 07:56

Pariz, Francuska, 131115.
U nizu teroristickih napada koji su u petak navecer pogodili Pariz ubijeno je najmanje 120 ljudi.
Ozlijedjeno je oko 200 ljudi, od kojih 80 tesko.
Napadi su izvedeni u koncertnoj dvorani Bataclan, blizu stadiona Stade de France, u pariskim restoranima Le Carillon, Le Petit Cambodge i La Belle Equipe te u trgovackom centru Les Halles u 10. i 11. cetvrti. Na fotografiji: specijalna policija ispred dvorane Le Bataclan.
Foto: Nicolas Messyasz / SIPA / CROPIX *** Local Caption *** 00730519
Nicolas Messyasz / SIPA / CROPIX / NICOLAS MESSYASZ / SIPA, Ilustracija

Sedam osoba je ozlijeđeno, od čega četiri teže, u nedjelju navečer u napadu muškarca naoružanog nožem i željeznom šipkom u francuskom glavnom gradu Parizu, priopćila je tamošnja policija.

Napadač je uhićen, a kako BBC doznaje od policijskog izvora, navodno se radi o muškarcu afganistanskog podrijetla. Izvor navodi da u ovoj fazi trenutno nema naznaka koje bi ukazivale da je riječ o terorističkom činu.

AFP piše kako su među ozlijeđenima i dva britanska turista.

Napad se dogodio u nedjelju oko 23 sata u sjeveroistočnom dijelu glavnog francuskog grada, a napadač je prvotno nožem ubo dva muškarca i jednu ženu.

Ljudi koji su boćali u blizini pokušali su zaustaviti napadača gađajući ga sportskim rekvizitima.

Napadač je uspio pobjeći, a nakon toga je u jednoj od sporednih ulica napao dva britanska turista.

Jedan od očevidaca izjavio je za AFP da je napadača progonilo oko 20 ljudi, a kako ga je četiri ili pet boća pogodilo u glavu, što ga međutim nije onesposobilo.


Besplatno se prijavite na portala Jutarnji.hr

Izdvajamo