SPOLNI GENOCID

Užas u Indiji: Kako bi prikrili ilegalne pobačaje, liječnici ženske fetuse bacaju psima kao hranu

Indijski ginekolozi koji obavljaju pobačaje ženske fetuse daju psima kao hranu kako bi prikrili bjesomučno čedomorstvo koji čine roditelji jer preferiraju mušku djecu.

Ova bolesna praksa otkrivena je u gradu Beed u saveznoj državi na zapadu Indije koja ima najgori omjer spolova u zemlji.

Takozvani spolni genocid krivac je za prošlogodišnje porazne podatke na popisu stanovništva, koji pokazuju kako se na svakih 1000 dječaka rodi 801 djevojčica.

Držeći pse, doktori se mogu riješiti tijela bez da prolaze kroz službene kanale. Što znači da je prava brojka ilegalne spolne selekcije u ovom gradu, ali i drugdje u Indiji, uvelike sakrivena.

Šokantno otkriće otkrila je Varsha Deshpande iz Lek Ladki Abhiyan, dobrotvorne organizacije koja se bavi protiv ovakve prakse.

Doktor Sudam Munde 2010. godine otvoreno je govorio kako je pobačenim ženskim fetusima nahranio svojih pet pasa. Policija je doktora i njegovu ženu uhitila, no ubrzo su ga pustili zbog novca i utjecaja koje imaju, a doktor je nastavio sa svojim aktivnostima.

"Ovo znaju svi u Beedu, no policija ne poduzima nikakve korake jer je liječnik Munde jako utjecajan", kaže Deshpande.

Ministar zdravstva, Suresh Shetty, također je priznao kako je čuo o festusima u Beedu koji se bacaju psima no da za to nema dokaza.

Prošlog je petka Vijaymala Patekar (28) priznala kako je posjetila kliniku za pobačaje doktora Mundea kad je bila trudna 6 mjeseci, jer je imala četiri kćeri i nije željela još jednu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 17:00