'SLUŠAJ VAMO - MIR BRATE MIR'

UŽIVO: PRATITE VIDEO PRIJENOS NA JUTARNJI.HR U tijeku velika antiratna tribina povodom rasta ekstremizma u regiji

Rambo Amadeus, Boris Jokić i Emir Hadžihafizbegović
 HANZA MEDIA

Neformalna skupina umjetnika i istaknutih javnih osoba okupila se u travnju 2016. potaknuta rastućim tenzijama među državama u regiji i uputila otvoren poziv javnosti da se suprotstavi ekstremnoj nacionalističkoj retorici, uz sve učestalije fašističke i ultradesničarske parole.

EXIT Fondacija i Mikser House večeras od 20 sati održava veliku antiratnu tribinu koju možete pratiti izravno putem streaminga na nekim od najvažnijih medija u regiji, među kojima je i Jutarnji.hr.

Pogledajte uživo:

Na tribini govore istaknute javne osobe kao što su muzičar i antiratni aktivist Rambo Amadeus, glumac i profesor glume na Akademiji dramskih umjetnosti u Tuzli Emir Hadžihafizbegović, nogometna legenda SFRJ Dževad Prekazi i hrvatski pedagog, sociolog te bivši vođa tzv. 'Kurikularne reforme' Boris Jokić, zatim domaćini tribine, osnivač Miksera Ivan M. Lalić i osnivač EXIT festivala Dušan Kovačević.

Ova se antiratna tribina održava povodom otvaranja izložbe '20 godina EXIT aktivizma' i obilježavanja 25 godina od velike rokenrol antiratne akcije koju su u ožujku 1992. godine organizirali tada najpopularniji rokenrol bendovi u Beogradu - EKV, Električni orgazam i Partbrejkersi. Njihova zajednička pjesma 'Slušaj vamo - mir brate mir' je ostala simbol tog pokušaja suprostavljanja mržnji i ratnohuškačkom ludilu koje je zahvatilo sve republike tadašnje Jugoslavije.

Beogradsko otvaranje izložbe '20 godina EXIT aktivizma' održava se nakon izlaganja u Novom Sadu, a izložba potom putuje u Zagrebu, Banja Luku i Sarajevo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 05:36