OBJAVLJENA SNIMKA

UZNEMIRUJUĆA SNIMKA: UMRO ČOVJEK ČIJI JE ZLOČIN ŠOKIRAO CIJELU DRŽAVU Pred zaprepaštenim novinarima u TV prijenosu uživo ubio je muškarca...

 
Lijevo: Harry Collinson trenutak prije nego je ubijen. U sredini: Novinar Tony Belmont pokazuje ranu koju je zadobio. Desno: Ubojica Albert Dryden
 Screenshot, YouTube

Čovjek koji je upucao člana gradskog vijeća u prijenosu uživo na televiziji, umro je samo par mjeseci nakon što je pušten iz zatvora.

Radi se o Albertu Drydenu, koji je u lipnju 1991. pred novinarima ubio Harryja Collinsona, pri čemu je koristio pištolj iz Prvog svjetskog rata.

Collinson je u trenucima dok je ubijen nadgledao rušenje Drydenovog ljetnikovca u engleskom Butsfieldu, čije je uništavanje naređeno jer je bio nezakonito izgrađen.

Dryden, koji je prije toga bio radnik u željezari, osuđen je na doživotni zatvor, ali su ga prošle godine, s njegovih 77 godina, pustili u dom za starije i nemoćne budući da je u međuvremenu dobio moždani udar koji je ostavio teške posljedice na njega. Tamo je uskoro i umro.

Njegov prijatelj Alex Watson kazao je da je Dryden, kad ga je zadnji put vidio, već bio jako loše, te nije mogao hodati ni pričati, prenosi Daily Mail.

Kamere snimile zadnje trenutke

Scenarij koji se dogodio tog 20. lipnja 1991. bio je nevjerojatan. Počelo je rušenje ilegalno izgrađenog ljetnikovca, a 46-godišnji član gradskog vijeća Harry Collinson došao je nadgledati radove. Uskoro je Dryden izvukao pištolj i upucao ga dok su sve snimile tv-ekipe. Policajca Stephena Campbella i novinara Tonyja Belmonta je ranio.

Svi ostali su u tim trenucima u panici počeli bježati, što je isto zabilježeno kamerama, a među njima su bili i Drydenovi prijatelji koji su mu došli pružiti podršku u trenutku rušenja. Dryden je prije toga imao dugu borbu s lokalnim vlastima da zadrži ilegalno izgrađenu nekretninu, no završila je u konačnici tragično.

Upozorenje: Prilog sadrži snimke uznemirujućeg sadržaja

Zadnje riječi žrte bile su: "Snimite ovaj pištolj"

Prije smrti, Collinson je razgovarao s Drydenom i rekao mu da ima vremena izvaditi svoje stvari, no Dryden mu je dobacio da "možda neće biti tu da vidi rezultat rušenja". Dok se Collins pomaknuo da bager može proći, Dryden je otišao do svog vozila, uzeo pištolj i upucao ga. Nakon toga je ispalio više hitaca u njegovo tijelo.

Collins očito nije mislio da će ga Dryden upucati pištoljem koji je zgrabio jer je novinarima rekao da "snime kadrove pištolja".

Kasnije se ispostavilo da su se obojica znali, a imali su dobar odnos u kojem je Collinson više puta posjećivao Drydena i savjetovao ga kako da riješi probleme s nekretninom.

Dryden je 2001. pokušao izaći prije vremena, ali mu je zahtjev za uvjetnom slobodnom odbijen jer nije pokazao nikakvo žaljenje za ono što je učinio.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 04:25