NEUGODNA SPOZNAJA

UZNEMIRUJUĆE UPOZORENJE CIA-e Američki obavještajci objavili kojim trima europskim metropolama uskoro prijete veliki teroristički napadi

Informacije iz američkog obavještajnog aparata procurile su u jednom poljskom listu
 Reuters

Mađarska vlada od Sjedinjenih Država će zatražiti informacije o CIA-inu upozorenju u kojemu se Budimpešta navodno spominje kao potencijalni teroristički cilj, izjavio je u ponedjeljak savjetnik premijera za nacionalnu sigurnost Gyorgy Bakondi.

On je reagirao na informaciju objavljenu u poljskome listu Rzeczpospolita po kojoj je CIA upozorila poljske nacionalne sigurnosne službe o mogućim terorističkim prijetnjama Varšavi, Budimpešti i Berlinu.

List se poziva na neslužbena novinska izvješća po kojima je polovinom ožujka CIA poslala upozorenje o mogućim paralelnim terorističkim prijetnjama koje su se trebale ostvariti za vrijeme "masovnih događaja" u trima spomenutim gradovima.

Bakondi je rekao da mađarska vlada nije dobila nikakvu službenu informaciju koja se odnosi na prijetnje te da je za njih saznala iz poljskoga lista. Istaknuo je i da vlada informacije o potencijalnim prijetnjama shvaća ozbiljno te da čini sve što je moguće kako bi zaštitila svoje sugrađane.

Na pitanje kani li Mađarska povećati stupanj sigurnosti u zemlji, Bakondi je odgovorio da je to preuranjeno, no dodao je da vlada uvijek provjeri sve informacije prije donošenja odluke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 13:48