ATENTAT

UZNEMIRUJUĆI VIDEO IZ ANKARE: JEZIV TRENUTAK SNIMLJEN JE KAMEROM Napadač u odijelu hladnokrvno je s leđa smaknuo ruskog ambasadora, ispalio 5 metaka

Napadač i ubijeni ambasador Andrej Karlov
 Screenshot: YouTube

Ruski veleposlanik u Turskoj Andrej Karlov Genadijevič umro je u ponedjeljak u oružanom napadu u Ankari. Karlova je s pet hitaca iz pištolja ranio nepoznati muškarac dok je otvarao izložbu u turskoj prijestolnici.

Osim Karlova, još je nekoliko ljudi ranjeno u napadu nepoznatog počinitelja, javile su televizije NTV i CNN.

Na društvene mreže i YouTube procurila je snimka napada u kojoj se vidi kako Karlov drži govor u trenutku kada su odjeknuli pucnji, nakon čega je veleposlanik pao na pod.

Kamera se potom okrenula i snimila muškarca u odijelu i kravati kako maše pištoljem i izvikuje islamističku frazu "Allahu Akbar" (Bog je velik) i "ne zaboravi Alep".

Zasad su nepoznati motivi napadača koji nije identificiran. Prema nekim medijima, u galeriju je ušao pomoću policijske iskaznice.

Napad se dogodio nakon dana prosvjeda u Turskoj zbog uloge Rusije u Siriji, iako sada službena Moskva i Ankara surađuju kako bi se provela evakuacija civila iz Alepa.

Napad se dogodio u velikom izložbenom prostoru Cagdas Sanatlar Merkezi u četvrti Cankaya u Ankari gdje je smještena većina stranih veleposlanstava, uključujući rusku.

Prosvjednici u Turskoj drže Moskvu odgovornom za kršenje ljudskih prava u Alepu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 06:59