TRI SU OSOBE OZLIJEĐENE

UZNEMIRUJUĆI VIDEO TRAGEDIJE NA FESTIVALU ELEKTRONSKE GLAZBE Kompletna pozornica srušila se na DJ Kaleba, glazbenik preminuo u bolnici!

 
 Screenshot / YOUTUBE

DJ Kaleb Freitas preminuo je od ozljeda glave koje je zadobio kada se pozornica srušila na njega tijekom nastupa na festivalu Atmosphere u brazilskom gradu Esteiju, piše Mirror.

Osim preminulog DJ-a, tri su osobe ozlijeđene tijekom rušenja pozornice koje je uzrokovalo veliko nevrijeme koje je pogodilo Esteio za vrijeme festivala.

Freitas, koji je bio usred nastupa kada se pozornica srušila, vozilom hitne pomoći prevezen je u bolnicu, međutim liječnici mu nisu uspjeli pomoći te je vrlo brzo nakon dolaska preminuo.

Policija je pokrenula istragu kako bi se utvrdile okolnosti rušenja pozornice. Naime, festival elektronske glazbe se održao unatoč upozorenjima da bi Esteio moglo pogoditi nevrijeme.

Smatra se da je nevrijeme glavni uzrok pada pozornice.

Prijatelji 30-godišnjeg DJ-a, čije je pravo ime Kalleby Freitas da Rosa, odali su počast preminulom glazbeniku putem Facebooka.

"Bio si osoba velike svjetlosti i tvoje je osmijeh šarmirao mnoge ljude", napisao je Kaka Guimaraes.

"Rekao sam ti prije manje od tri tjedna i budi siguran da ću se uvijek sjećati tvog osmijeha. Bio si spektakularan čovjek. Tvoj je osmijeh predstavljao mir. Nitko ne umire dok je živ u srcima drugih."

"Anđelu mog srca, prijatelju bez granica. Sebični smo po prirodi i ne želimo izgubiti nikoga, međutim tvoj dan za odlazak u Raj je došao", napisala je Andressa Schorner.

Posjetitelji festivala cijeli su incident zabilježili na svojim mobitelima. Na snimkama se tako može vidjeti da su posjetitelji na Atmosphere došli obučeni kao da je ljeto te da neki čak nisu bili ni svjesni da se pozornica srušila.

Oko pet tisuća posjetitelja festivala nakon pada pozornice pohrlilo je prema izlazu, uzrokovavši stampedo.

"Bilo je ludo. Tragedija je mogla biti puno veća. Stvari su letjele. Nastupila je panika", rekao je Sergio Bandoca, jedan od organizatora festivala.

Službenici su rekli da su organizatori festivala imali sve relevantne dozvole, a iz organizacije su rekli da će pomoći policiji u istrazi. "Šokirani smo. Izgubili smo prijatelja, umjetnika", rekao je glasnogovornik festivala Atmosphere.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 18:56