IZVANREDNI APEL

VELIK BROJ DRŽAVLJANA SRBIJE VEČERAS DOBIO SPECIJALNU DRŽAVNU SMS PORUKU 'Situacija je dramatična, približavamo se crnom scenariju, ostanite kod kuće'

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 31.03.2020. u 22:29

NOVI SAD, SERBIA - MARCH 27: A thousand beds are being installed at the fair hall by the ministry of defence for the patients with COVID-19 symptoms in Novi Sad, Serbia on March 27, 2020. Aleksandar Jovanovic / Anadolu Agency
Anadolu Agency via AFP

Dvorana u Novom Sadu i poruka Kriznog štaba Srbije

 

Veliki broj građana Srbije, ili barem oni koji su korisnici Mobilne telefonije Srbije, večeras su dobili dramatične SMS poruke o situaciji s epidemijom koronavirusa u toj zemlji, piše Danas.rs.

 - „Situacija je dramatična. Približavamo se scenariju iz Italije i Španjolske. Molimo vas da ostanete kod kuće. Krizni štab za suzbijanje zarazne bolesti COVID-19 - piše u poruci koja je stigla velikom broju državljana Srbije.

Screenshot
 

U Srbiji je danas preminulo 7 osoba od koronavirusa, a zaraženo je njih 115. Ukupno je od početka epidemije u zemlji umrlo 23 ljudi, a zaraženo je njih 900.

Nove podatke danas poslijepodne objavio je ravnatelj Klinike za infektivne i tropske bolesti i član zdravstvenog stožera dr. Goran Stevanović upozorivši na lošu perspektivu. On je na redovitoj konferenciji za medije dramatičnim tonom rekao da su do sada potvrđena ukupno 23 smrtna slučaja u Srbiji uzrokovana koronavirusom, iznijevši pesimistične procjene daljnjeg razvoja epidemiološke situacije, koje je usporedio s Italijom i Španjolskom.

 - Ovo nam je najgori dan za Srbiju, ali bojim se da nije najgori koji nas čeka. Ovo je rezultat nepoštivanja mjera koje smo davali, molili i preklinjali. Nastavimo li se ovako neodgovorno ponašati prema sebi i drugima, bliži nam se scenarij Italije i Španjolske. Olako smo shvatili opasnost od ove bolesti - rekao je dr. Stevanović koji je demonstrativno napustio press konferenciju bez da je odgovarao na pitanja novinara.

Izdvajamo