VIŠE OD 32.000 UMRLIH

VELIKA BRITANIJA PRETEKLA ITALIJU Imaju najveću smrtnost od koronavirusa u Europi, Johnson opet na udaru kritičara zbog odgode uvođenja karantene

 Ilustracija / Evening Standard / Eyevine / Profimedia

U Velikoj Britaniji od posljedica virusa COVID-19 umrlo je više od 32 tisuće ljudi, čime je ta zemlja prestigla Italiju na popisu najpogođenijih europskih zemalja epidemijom novog koronavirusa, pokazuju podaci objavljeni u utorak.

S novih 7000 smrtnih slučajeva protekloga tjedna u Engleskoj i Walesu, ukupan broj preminulih u epidemiji u Velikoj Britaniji sad iznosi 32.313, što je više nego u Italiji, prethodno najpogođenijoj zemlji.

Ovi podaci mogli bi povećati pritisak na premijera Borisa Johnsona, koji je duže od ostatka Europe čekao na uvođenje mjera izolacije nakon što su se pojavili prvi slučajevi bolesti.

Oporbene stranke kritizirale su Johnsonovu odluku da odgodi uvođenje karantene čak i u vrijeme kad su bolnice u Italiji već bile na izmaku kapaciteta. Oporba također tvrdi da je vlada bila prespora u uvođenju masovnog testiranja i osiguravanju dovoljno opreme za zdravstveni sustav.

Stručnjaci procjenjuju da bi stvarna brojka mrtvih u epidemiji u Velikoj Britaniji mogla biti i veća.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 17:08