NEIZVJESNOST

VELIKA DRAMA U BRITANSKOJ KRALJEVSKOJ OBITELJI Usred noći sazvan hitan sastanak u Buckinghamskoj palači? 'Očekuje se važno priopćenje'

 REUTERS

U noći sa srijede na četvrtak kompletno osoblje britanske kraljevske obitelji iz rezidencija diljem cijelog Ujedinjenog Kraljevstva kao i svi članovi obitelji hitno su pozvani u Buckinghamsku palaču, javlja Daily Mail.

Zasad nema informacija o razlogu za takav iznenadni poziv, ali odmah su krenule špekulacije da se očekuje neka dramatična obavijest koja se tiče zdravlja 91-godišnje kraljice Elizabete II ili njezina supruga, 95-godišnjeg Philipa, vojvode od Edinburgha.

Poziv na hitan sastanak odaslan je u 3 sata ujutro po britanskom vremenu, a najavljeno je da bi se unutar sljedećih nekoliko sati svima pozvanima trebao obratiti Lord Chamberlain, jedan od najbližih kraljičinih pomoćnika, te njezin osobni tajnik Sir Christopher Geidt.

Daily Mail napominje da sazivanje kompletnog osoblja na sastanke u London nije neuobičajeno, ali upozorava da gotovo nikad dosad poziv nije stigao u gluho doba noći s naredbom da se smjesta dođe u palaču, što sugerira da je riječ o nečem izrazito važnom.

Sama kraljica u srijedu je u Buckinghamskoj palači primila britansku premijerku Theresu May kako bi obilježila raspuštanje parlamenta radi prijevremenih izbora, dok je princ Philip bio na jednom svečanom rezanju vrpce. Kraljica je prethodni period provela na uskrsnom odmoru u Windsoru.

I ona i Philip su u božićno vrijeme lani dobili nešto jaču prehladu zbog čega ih neko vrijeme nije bilo u javnosti.

Inače, vijest o hitnom sastanku prenijeli su i drugi britanski i inozemni mediji, ali uz jednu važnu iznimku, barem u trenutku objave ovoga članka. Naime, BBC zasad o svemu šuti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 15:57