NISU IH ZABORAVILI

Velika policijska akcija dovela do frapantnog otkrića: Pronađeno 150 nestale djece, neki su bili i oteti

Nadam se da će ova operacija promijeniti životni put 150 djece i dati im priliku koje svako dijete zaslužuje, rečeno je
Ilustracija
 Jeffrey Blackler/Alamy/Profimedia

Višemjesečna istraga dovelo je do frapantnog otkrića u američkoj državi Tennessee. Čak 150 djece u dobi između tri i 17 godina pronađeno je diljem zemlje u sklopu iznenadnih racija.

Za petero djece se sumnja da su bili žrtve krijumčarenja, a jedno je dijete pronađeno u sklopu istrage otmice, a pritom je uhićen i sumnjivac, rekli su istražitelji.

Otkrića u Tennesseeju predstavljaju najveći uspjeh od svih nedavnih akcija američkih saveznih država u misiji pronalaženja nestale djece.

Policija je također izvijestila da je nekoliko ljudi uhićeno.

image
Tyreece Miller
Youtube

- Nadam se da će ova operacija promijeniti životni smjer za 150 djece i dati im priliku koje svako dijete zaslužuje, rekao je Tyreece Miller, američki maršal za Zapadni okrug Tennesseeja.

Operacija je pokrenuta u jesen 2020. godine. U cijeloj državi ukupno je identificirano 240 nestale djece. Završna akcija počela u u siječnju, a u dva mjeseva uspjeli su pronaći 150 djece.

Okolnosti nestanka djece su različite, neka su djeca pobjegla od kuće, druga žive s ostalim članovima obitelji, a neka se nažalost zlostavljaju i iskorištavaju.

Kongresnik iz Tennesseeja Tim Burchett ove je rezultate nazvao čudesnima.

Tijekom 2020. godine pronađeno je ukupno 387 djece uz pomoć američkih maršala. Još neke države, poput Ohija, Virginije, Indiane i Georgije također su pokrenule akcije usmjerene na pronalazak nestale djece.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 15:08