AKCIJA 'TEBRA'

VELIKA POLICIJSKA RACIJA U HERCEGOVINI Razbijen lanac narko-krijumčara, zaplijenjena droga vrijedna dva milijuna eura

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 24.10.2019. u 12:53

Karlovac, 240619.
Izvanredna konferencija za medije koja se odrzala danas u Policijskoj upravi Karlovac, a vezano za zapljenu vise od 130 kg droge cannabis marihuane.
Na fotografiji: Zapljenjena cannabis marihuana.
Foto: Robert Fajt / CROPIX
Robert Fajt / Ilustracija / CROPIX

Bosanskohercegovačka policija je u akciji provedenoj po nalogu Tužiteljstva BiH razbila lanac kojim je droga krijumčarena sa zapadnog Balkana ka Hrvatskoj i drugim državama članicama Europske unije, a zaplijenjeni su narkotici koji na ilegalnom tržištu vrijede više od dva milijuna eura, potvrđeno je u četvrtak u Sarajevu.

Kako je navedeno u priopćenju Tužiteljstva BiH, u akciji pod kodnim nazivom "Tebra" policija je na području Hercegovine u srijedu zaplijenila više od 500 kilograma marihuane.

Droga je pronađena tijekom pretrage sumnjivih objekata na području Gabela Polja u općini Čapljina u neposrednoj blizini granice s Hrvatskom.

Istražitelji su utvrdili kako je droga prokrijumčarena u BiH iz Albanije preko Crne Gore, a krajnje odredište bilo joj je ilegalno tržište unutar Europske unije.

Iz Tužiteljstva BiH podsjećaju kako je u sklopu istrage o mreži krijumčara narkoticima u proteklih godinu dana zaplijenjeno na stotine kilograma droge.

Te se istrage nastavljaju u suradnji s partnerskim organizacijama drugih država.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo