PRESRELI BROD

VELIKA ZAPLJENA DROGE U KOLUMBIJI Policija uzela dvije tone najvećem narko kartelu u državi!

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 31.08.2016. u 08:11

A Colombian national policeman stands guard in front of packages of cocaine, which were confiscated in Turbo province near the border with Panama, May 15, 2016. Colombian Police/Handout via REUTERS ATTENTION EDITORS - THIS PICTURE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY. EDITORIAL USE ONLY
Reuters / REUTERS

Kolumbijski policajac čuva pakete u kojima se prevozio kokain

Više od dvije tone kokaina koji je pripadao klanu Del Golfo, najvećoj narkobandi u Kolumbiji, a bio je namijenjen Srednjoj Americi i Sjedinjenim Državama, zaplijenjeno je u utorak na jugu zemlje, priopćila je kolumbijska mornarica.

"Zadnjih sati mornaričke postrojbe su zaplijenile 2.262 kg klorhidrata kokaina u nekoliko operacija u južnom Pacifiku", dodaje se u priopćenju.

U prvoj operaciji obalna straža pacifičke mornarice je presrela brod "bez imena i registracijskih oznaka" kojim su upravljala četvorica Kolumbijaca u blizini okruga Narina, uz granicu s Ekvadorom.

Na njemu je pronašla 37 paketa s drogom ukupne težine 1500 kg koja je bila namijenjena tržištu Srednje Amerike, navodi mornarica koja je zaplijenila brod i privela posadu.

Zatim su pripadnici Snaga za suzbijanje krijumčarenja droga zaplijenili 21 paket sa 762,5 kg kokaina na ruralnom području općine Tumaco (Narino). I ta je droga bila namijenjena Srednjoj Americi i SAD-u.

Kolumbijska mornarica je tijekom tjedna zapijenila više od tri tone klorhidrata kokaina.

Kolumbija koja je s 96.000 hektara zasađenih kokom najveći svjetski proizvođač njezina lišća, koje je osnovni sastojak kokaina, usto je i prvi proizvođač te droge koje je u 2015. proizvela 646 tona, navodi UN.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo