ISPLATIO MU SE PUT

VELIKI POSAO MACRONA U KATARU Francuzi potpisali ugovore vrijedne 12 milijardi eura, Dohi prodaju borbene zrakoplove, sustav za podzemnu željeznicu...

Francuski Dassault Rafale borbeni zrakoplovi iznad Sirije
 Profimedia, Abaca

Francuska i Katar potpisali su ugovore u vrijednosti 12 milijardi eura u četvrtak, rekao je francuski predsjednik Emmanuel Macron koji boravi u posjetu Kataru, te dodao da dogovori pokazuju bliske odnose između dviju zemalja.

Katar će kupiti još 12 borbenih zrakoplova Rafale tvrtke Dassault Aviation, francuska tvrtka Suez isušivat će i čistiti katarsku lagunu, a uz to Katar će zadržati francuski RATP i SNCF za izgradnju i djelovanje sustava podzemne željeznice u Kataru.

"Ugovori u cjelini iznose 12 milijardi eura, potpisani su danas a pokazuju bliskost naših odnosa", rekao je Macron na konferenciji za novinare s katarskim emirom šeikom Tamimom bin Hamadom al Tanijem.

Macron je također ponovio da se ne slaže s odlukom američkog predsjednika Donalda Trumpa o priznanju Jeruzalema izraelskom prijestolnicom te rekao da se status grada mora odrediti putem pregovora između Izraelaca i Palestinaca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 10:16