UDARI OLUJNOG VJETRA

VELIKI PROBLEMI I U HERCEGOVINI Vjetar ruši stabla, ozlijeđeno nekoliko osoba, padaju crjepovi, krovovi pa i čitava pročelja zgrada

Olujni vjetar prouzročio je brojne probleme na području Hercegovine, ozlijeđeno je nekoliko osoba, oštećeno više vozila i krovova kuća, te je otežan promet.

Stablo koje je oborio vjetar u središtu Mostara palo je na jedno vozilo u pokretu. Ozlijeđen je vozač kome je ukazana medicinska pomoć u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici u Mostaru, izvijestili su iz ove ustanove. Više građana prijavilo se u medicinske ustanove zbog ozljeda od rušenja stabala i pada crijepova.

U Čapljini je vjetar prevrnuo vozilo hladnjaču, a u Širokom Brijegu su brojni automobili oštećeni zbog pada crijepova kojeg je vjetar nosio s obiteljskih kuća. Više je obiteljskih kuća ostalo bez krovova u Čitluku i Ljubuškom.

U središtu Mostara je otpalo i pročelje s jedne zgrade u ulici kneza Višeslava koje je otpuhao olujni vjetar.

Kako su izvijestili iz Auto moto saveza u BiH sa sjedištem u Mostaru snažan vjetar izazvao je i probleme u odvijanju prometa stvarajući snježne nanose na prometnicama.

Federalni meteorološki zavod izdao je narančasto upozorenje upozoravajući na olujne udare vjetra brzine do 100 kilometara na sat.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 09:25