RACIJE I PRETRESI

VELIKI SKANDAL U HRVATSKOM SUSJEDSTVU Na lancu prostitucije zaradili 14 milijuna eura: 'Prisiljavali su žrtve na poslušnost...'

 Profimedia, Sciencephoto RM

Kriminalna organizacija koju su zajedno s više osumnjičenika iz Rumunjske vodila dvojica Slovenaca iz Maribora zaradila je najmanje 14 milijuna eura iskorištavanjem oko 300 osoba u okviru organizirane prostitucije, objavila je u petak slovenska policija.

"Istragom smo utvrdili da je dobro organizirana kriminalna organizacija s najmanje 14 identificiranih članova i s točno utvrđenim hijerarhijskim zaduženjima provodila iskorištavanje prostitutki, a vodili su je 50-godišnjak i 35-godišnjak s područja Maribora", kazao je na konferenciji za novinare David Antolovič, zamjenik u Nacionalnom istražnom uredu (NPI), policijskom odjelu za organizirani i gospodarski kriminal.

Policija je utvrdila da je skupina u lokalu nedaleko Nove Gorice koji su predstavljali kao saunu i wellness klub organizirala mjesto za pružanje seksualnih usluga koje su nudile osobe iz Ukrajine, Rumunjske i Albanije, ali i s područja bivše Jugoslavije.

"Osumnjičenici su nad žrtvama imali potpunu kontrolu i prisiljavali ih na poslušnost", kazao je Antolovič, dodajući da je istraga bila vrlo zahtjevna, te da je policija morala izvesti i pregled bankovnih računa osumnjičenih i njihovih poduzeća, kako bi sakupila potreban dokazni materijal od 2014., kada je njihova djelatnost počela.

"Mnogo su truda i novca uložili kako bi svoju djelatnost prikazali zakonitom", kazao je Antolovič.

U racijama na području Nove Gorice, Maribora, Ljubljane, Celja i Maribora zadnjih je dana privedeno petnaestak osoba u vezi sa spomenutim kriminalističkim ispitivanjima i izvršeno je više pretresa stanova i vozila.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 18:42