TOTALNI CIRKUS

VIDA I VUKOJEVIĆ GLAVNA TEMA UKRAJINSKOG PARLAMENTA Šef radikala: 'Dečki, želim vas gledati u finalu, slava Ukrajini, slava Hrvatskoj!'

 
 youtube, Reuters

Domagoj Vida i Ognjen Vukojević bili su danas glavna tema u ukrajinskom parlamentu. Većina zastupnika složna je da Ukrajinci trebaju platiti kaznu koju je FIFA 'zalijepila' Vukojeviću, ali neki kažu da se to ne bi smjelo napraviti, jer bi se tako automatski priznalo da su hrvatski nogometaši izrekli nešto što nisu smjeli. Radije bi išli na sud u Lausanneu...

- Ta dva Hrvata su krasni momci... I možete samo zamisliti pod kakvih su sada psihološkim pritiskom. Jednostavno im moramo pomoći - poručio je prvi čovjek ukrajinskog nogometa Andrij Pavelko zastupnicima parlamenta, a s njim se očito slaže Oleg Lijaško, vođa ukrajinskih radikala, koji je za govornicom održao poprilično vatreni govor.

- Svi ste vidjeli što se dogodilo hrvatskim nogometašima, svi ste vidjeli taj skandal. Ti dečki su posvetili veliku pobjedu našoj zemlji koja se bori protiv agresora. Idemo se jednom svi ovdje složiti i pružiti potporu Domagoju Vidi i Ognjenu Vukojeviću koji je kažnjen s 15 tisuća dolara zbog uzvika 'Slava Ukrajini' - rekao je Lijaško koji je na kraju izlaganja počeo urlati:

- Dečki, želim vam svu sreću u polufinalu, svi želimo vidjeti Hrvatsku u finalu Svjetskog prvenstva. Slava Ukrajini, slava Hrvatskoj!

Jedna od većih žrtva cijelog ovog incidenta je Fifina Facebook stranica koja je doslovce zatrpana komentarima iz Ukrajine. Nevjerojatan je podatak da je iz Ukrajinci diljem svijeta odaslali čak 158.000 komentara nakon što je objavljeno da je Vukojević kažnjen. Komentari, manje više, sadrže poruke tipa 'Slava Ukrajini i Hrvatskoj' i 'Fifa sramota'.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 15:35