IGRA SVJETLA, VODE I GLAZBE

VIDEO: BEOGRAD DOBIO NOVU MULTIMEDIJALNU FONTANU Koštala je skoro dva milijuna eura, svijetli i svira, ali nisu svi građani oduševljeni...

 Screenshot / Facbook

Na jednom od glavnih trgova u Beogradu, Trgu Slavija, građani su večeras sa zanimanjem promatrali generalnu probu nove multimedijalne fontane koja osim programiranih izmjena vodenih mlazova ima i svjetlosnu i glazbenu podlogu.

Kako piše B92, izgradnja fontane stajala je 1,8 milijuna eura, a proizvedena je u Grčkoj. Gradski čelnici rekli su da će trebati neko vrijeme za usklađivanje melodija s ‘koreografijom mlaznica’, a navodno će raditi i zimi jer ima ugrađene grijače.

Glazba neće neprestano svirati, već dvaput po dva sata dnevno, a u planu je i izgradnja parka gdje će biti smješten totem za djecu koja će onda pokretom ruke moći mijenjati visinu mlazova.

Naravno, nisu svi građani oduševljeni pa se na objavama na Facebooku mogu pročitati razni komentari. Jedan je korisnik napisao: ‘Mogla se renovirati neka zdravstvena ustanova, da se narod ima gdje liječiti! Light show za budale, bačene pare na glupost i oprani milijuni koji su završili u tuđim džepovima. Divno je, nema što…’ Drugi je dodao: ‘Bitno da fontana radi, a to što Srbija kulturno više ne postoji, to ništa.’ Većina komentara na društvenim mrežama intonirana je u tom stilu...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 02:54