RAT ZA POPUST

VIDEO: CIJELI SVIJET U GROZNICI CRNOG PETKA Pogledajte kakav je kaos zavladao u dućanima od Južne Afrike do Brazila

 
 YouTube

Ovoga jutra kupci su se doslovce penjali jedni po drugima u trgovinama diljem svijeta, pokušavajući doći do robe po sniženim cijenama.

Društvene mreže šire reakcije i videosnimke golemih gužvi, poput prizora zabilježenih u brazilskom Sao Paulu, gdje se masa revnih kupaca naguravala da se dočepaju televizora po jeftinoj cijeni.

Na jednom videu snimljenom u Južnoj Africi vidi se naoružani čuvar kako patrolira šoping-centrom pokušavajući održati red dok gomila navaljuje. Jedan kupac očajnički je pokušavao prekočiti red provlačeći se preko metalne ograde.

Kod Bilbaa u Španjolskoj snimljeni su dugački redovi koji su se protezali daleko izvan dućana.

Dvojica tinejdžera u Alabami su se posvađali jučer navečer u jednom lokalnom trgovačkom centru i izvadili oružje te počeli pucati. Na koncu je u policijskoj intervenciji usmrćen jedan od njih, a jedna je 12-godišnjakinja ranjena.

'Crni petak', dan nakon američkog blagdana Dana zahvalnosti ('Thanksgiving'), dobio je ime jer je u SAD-u u to doba godine tradicionalno padala potrošnja pa su trgovci odlučili poduzeti akciju da godišnje prodajne rezultate izmjeste iz "crvene" zone u "crnu".

Protivnici 'Crnog petka' kažu da takvi popusti ugrožavaju božićnu prodaju. No, trgovci i kupci već su se naviknuli i svake godine pripremaju se za taj dan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 10:19