OPET DIVLJA

VIDEO: DOK SE AMERIKA SVE TEŽE NOSI S KORONAVIRUSOM, TRUMP BJESNI NA NOVINARE Jedan reporter ga je skroz izbacio iz takta

 
Donald Trump
 AFP

Donald Trump u petak je imao ispad bijesa tijekom prijenosa uživo na televiziji. Ovoga puta žrtva je bio novinar koji ga je tijekom tiskovne konferencije o epidemiji koronavirusa pitao zašto građanima daje nadu da je lijek "iza ugla".

- Što ćete reći milijunima Amerikanaca koji kod kuće gledaju ovaj prijenos u strahu za svoje obitelji – upitao je žestoko Peter Alexander, dopisnik iz Bijele kuće televizijske kuće NBC.

Trump je reagirao promptno i oštro, optuživši ga da je „grozan novinar koji postavlja užasna pitanja“.

Predsjednik je ovoga tjedna neprestano građanima ponavljao kako postoje indikacije da postojeći lijek protiv malarije ima blagotvorno djelovanje za koronavirus.

- Možda bude djelovalo, a možda i ne bude, ali imam dobar osjećaj u vezi tog lijeka. Imam dobar osjećaj, a ja sam pametan čovjek. Ionako nemamo ništa za izgubiti – kazao je u petak.

No, njegovom se nepogrešivom „osjećaju“ suprotstavio dr. Anthony Fauci, direktor Nacionalnog Instituta za infektivne bolesti, koji je naglasio kako lijek na kojeg Trump misli još uvijek nema znanstveno dokazane efekte po COVID-19.

- Vjerojatno je sigurno za korištenje, ali bi znanstvenici prvo trebali dokazati njegova svojstva – upozorio je.

Na konferenciji za novinare, američki predsjednik je najavio uvođenje većih restrikcija za granične prijelaze prema Meksiku i Kanadi, najavivši da će svi transporti koji nisu od esencijalne važnosti ove noći biti obustavljeni.

Predsjednik Trump tek je nedavno ozbiljno shvatio ugrozu pandemije, a ogorčenje svjetske javnosti ovoga je puta izazvao nazvavši taj virus „kineskim“.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 12:32