SEKUNDE UŽASA

VIDEO: DRAMA U BOSTONU Kamere snimile trenutak smrtonosne eksplozije!

 Screenshot:YouTube

Dvije su osobe poginule, a više od stotinu ih je ranjeno, nakon što su u ciljnoj ravnini Bostonskog maratona odjeknule dvije eksplozije. “Krv je posvuda, žrtve odnose na nosilima. Vidio sam nekoga tko je izgubio nogu, ljudi plaču”, tvitao je novinar Boston Globea Steve Silva.

Eksplozije su se dogodile u dijelu grada inače punom dućana i popularnom među turistima koji se naziva Back Bay: prva u 14.50 prema lokalnom vremenu na sjevernoj stranici ulice Boylston, neposredno prije mosta koji označava dolazak u ciljnu ravninu; druga stotinjak metara dalje i nekoliko sekundi kasnije.

Eksplozije su se dogodile više od pet sati nakon početka utrke i nešto manje od tri sata nakon što su pobjednici prošli kroz cilj. Oko polovica od 27.000 natjecatelja već je bila završila utrku, a u to su vrijeme kroz cilj prolazili uglavnom sporiji amateri.

Snimka ciljne ravnine pokazuje maratonce kako mirno trče, a potom se osvrću i hvataju za glavu dok se s njihove lijeve strane diže visoki stup dima, a gledatelji se pokušavaju skloniti pod obližnji šator.

Nekoliko sekundi kasnije, čuje se i druga eksplozija i vrištanje - za koju je policija priopćila da se dogodila stotinjak metara od prve.

POGLEDAJTE VIDEO

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 08:19