A NIJE MISLILA NIŠTA LOŠE

VIDEO: EGIPATSKA PJEVAČICA SNIMILA PRESEKSI SPOT PA ZAVRŠILA U PRITVORU Vlasti zahtijevaju i redateljevo uhićenje: 'Oni promiču nemoral i razvrat!'

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 21.11.2017. u 18:00

Screenshot

 

Egipatska pjevačica, 25-godišnja Shaimaa Ahmed, poznatija pod umjetničkim imenom Shyma, nije mogla ni zamisliti da će zbog spota za novi singl "I Have Issues" imati problema sa zakonom, a upravo to joj se dogodilo - naime, u subotu joj je na vrata pokucala policija i odredila joj desetodnevni pritvor zbog "promicanja nemorala i razvratna ponašanja", prenosi BBC.

Shyma se, po uzoru na europske i američke kolegice, u najnovijem videu skinula u donje rublje, ali ono što je najviše razljutilo i razočaralo egipatske vlasti jest, objasnili su, "njezino lascivno ponašanje pred kamerama" - tako je, prema njihovu mišljenju, zgodna Egipćanka, koja u spotu jede bananu, očito aludirala na oralni seks, a slične proste konotacije kod gledatelja je izazvalo i njezino zavodljivo izvijanje pred učenicima iz razreda koji je za potrebe promocije pjesme nazvan #69.

- Nije mi bila namjera nikoga uvrijediti. Ispričavam se - napisala je Shaimaa Ahmed na svojoj službenoj Facebook stranici, koja je u međuvremenu izbrisana.

Egipatske vlasti sad namjeravaju uhititi i redatelja spornoga spota, prenosi BBC.

Podsjetimo, tri egipatske plesačice lani su osuđene na šest mjeseci zatvora, također zbog spota koji je bio previše izazovan za tamošnju konzervativnu vlast.

 

Izdvajamo