SUKOB

VIDEO, FOTO: 'DOBRODOŠLI U PAKAO!' Kamenje, boce i bengalke lete Hamburgom: Pogledajte žestoki obračun policije i demonstranata uoči summita G20

 Fabrizio Bensch / Kai Pfaffenbach / Reuters

U Hamburgu je u četvrtak došlo do žestokih sukoba između prosvjednika i policije samo dan prije početka summita lidera država skupine G20, javlja BBC.

Do okršaja, u kojem je policija koristila i vodene topove i suzavac, došlo je tijekom marša prosvjednika koji su strane državnike dočekali s ogromnim transparentom "Dobrodošli u pakao!', a nakon što se sukob razbuktao policajce su gađali kamenjem, bocama i bengalkama.

Zbog eskalacije nasilja organizatori su otkazali marš, ali je mnoštvo prosvjednika i dalje ostalo na cesti. Prema prvim informacijama, najmanje jedna osoba je ozbiljno ozlijeđena.

Na ulicama je nekoliko ekipa hitne pomoći koji pomažu ozlijeđenima, a istovremeno preostali prosvjednici dižu na brzinu sastavljene barikade. Kako javljaju njemački mediji, barem je jedno vozilo zapaljeno, a uništeno je i nekoliko dućana.

Na prosvjedu protiv summita očekuje se oko 100.000 sudionika, a policija je već ranije upozoravala na mogućnost izbijanja nasilja.

Podsjećamo, ranije u četvrtak američki predsjednik Donald Trump sastao se s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel, a tijekom summita će se prvi put uživo sastati sa svojim ruskim kolegom Vladimirom Putinom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 10:19