IZDANA UZBUNA

VIDEO, FOTO: KATASTROFA U FRANCUSKOJ, TISUĆE EVAKUIRANIH, NESTAO MUŠKARAC Poplave poharale kampove, stotine vatrogasaca na terenu

 

Obilne poplave na jugu Francuske prisilile su na evakuaciju 1600 ljudi, većinom kampera, objavili su u petak dužnosnici. Sedamdesetogodišnji Nijemac koji je nadgledao djecu u jednom ljetnom kampu je nestao.

Najpogođenija područja su Gard, Ardèche i Drôme u koja je stiglo više od 400 vatrogasaca i policajaca te četiri helikoptera.

Do poplava je došlo u vrijeme dok južnu Francusku, kao i veći dio Europe, pogađaju nesnosne vrućine. Za šest departmana izdana je uzbuna, priopćilo je ministarstvo unutarnjih poslova.

U jednom ljetnom kampu u Saint-Julien-de-Peyrolasu evakuirano je 119 djece, a Nijemac koji ih je nadzirao je nestao. Bježeći pred poplavom ušao je u automobil koji je odnijela voda, izvijestila je agencija AFP. U pomoć su pozvani vatrogasci i potraga je u tijeku.

Nekoliko ljudi prebačeno je u bolnicu s lakšim ozlijedama, kažu dužnosnici.

Nevrijeme je i u zapadnoj i sjevernoj Njemačkoj, gdje jaki vjetar čupa drveće i ograničava promet. Zračna luka u Frankfurtu bila je neko vrijeme zatvorena jer je vjetar udarao i do 140 kilometara na sat.

Po društvenim mrežama šire se snimke oluje u Njemačkoj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 17:07