TERORISTIČKI NAPAD

VIDEO, FOTO Moskva: 35 mrtvih,168 ranjenih. Vlasti dobile dojavu za vrijeme i mjesto napada

    AUTOR:
    • Arhiva

  • OBJAVLJENO:
  • 24.01.2011. u 15:26

AP

Prema mišljenju stručnjaka na samom mjestu događaja, bomba je trebala eksplodirati u zrakoplovu tijekom leta, ali iz nepoznatih se razloga aktivirala ranije na samom aerodromu prepunom putnika

>>>NOVO<<< - 19:30 - Broj ranjenih popeo se na 168 osoba.

18:15 - Ruske službe sigurnosti znale su za točno mjesto i vrijeme terorističkog napada. Agenti sigurnosti tražili su trojicu osumnjičenih, no oni su uspješno došli do zračne luke, gledali eksploziju koju je izvršio njihov 'suradnik' te dalje nastavili svojim putem.

17:35 - Broj poginulih u terorističkom napadu popeo se na 35.

17:05 - Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija (MVPEI) priopćilo je kako za sada nema informacija da je netko od hrvatskih državljana stradao u samoubilačkom bombaškom napadu u moskovskoj zračnoj luci Domodjedevo.

16:50 - Ruski predsjednik Dimitrij Medvjedjev naredio je u ponedjeljak poseban sigurnosni režim diljem ruskih transportnih centara nakon eksplozije u zračnoj luci. Sigurnosne mjere provodit će se u suradnji s ruskom Federalnom sigurnosnom službom ( Federal Security Service , FSB), nasljednicom KGB-a iz doba Sovjetskog Saveza.

16:30 - Broj ranjenih popeo se na više od 152 osoba. Više od 56 ambulanstnih vozila prevoze žrtve iz zračne luke.

Policija podigla stupanj opreza na najvišu pripravnost. Patrole počele s kontroliranjem putnika u podzemnim željeznicama, čije su postaje bile mete prijašnjih terorističkih napada.

Ruske službe sigurnosti znale su za točno mjesto i vrijeme terorističkog napada

Pogledajte prve trenutke nakon terorističkog napada u moskovskoj zračnoj luci

MVPEI: Nitko od hrvatskih državljana nije stradao u bombaškom napadu

Medvjedjev: Ovo je bio teroristički napad na Rusiju, FBS preuzima kontrolu

Bombaš samoubojica je u 16:30 prema ruskom vremenu aktivirao bombu u moskovskoj zračnoj luci Domodedovo i kako pokazuju neslužbene informacije, kojima raspolažu lokalni mediji, poginula je najmanje 31 osoba, a najmanje 130 ih je ranjeno!

Tko je odgovoran za napad još nije poznato, a na mjestu nesreće su brojna vozila Hitne pomoći, kojih nedostaje, kao i policija. Očevici tvrde da se gust dim vidi i na udaljenosti od nekoliko kilometara.

- Imamo podatke kako je poginula najmanje 31 osoba, ali to nije finalan broj - rekao je policijski službenik na mjestu događaja za Lifenews.ru .

Kako stvari stoje, ovaj napad bi mogao biti jednako katastrofalan kao onaj iz metroa u Dagestanu u ožujku prošle godine, kad je poginulo 40 osoba i ranjeno njih više od 80.

Prema mišljenju stručnjaka na samom mjestu događaja, bomba je trebala eksplodirati u zrakoplovu tijekom leta, ali iz još nepoznatih se razloga aktivirala ranije.

Nije čudno da se bombaš raznio baš u zračnoj luci Domodedovo. Ona je najprometnija u Rusiji i nalazi se 40 kilometara od samog centra Moskve.

Izdvajamo