BIVŠI SVJETSKI PRVAK

VIDEO Gari Kasparov uhićen na prosvjedu za Pussy Riot: 'Policija ga je okružila i strpala u kombi. Pretučen je'

 YouTube

MOSKVA - Bivši šahovski šampion i oporbeni vođa Gari Kasparov među 30-ak je osoba uhićenih u petak pred sudom u Moskvi, koji je članice punk grupe Pussy Riot proglasio krivima za huliganstvo i osudio na dvije godine zatvora.

VIDEO Sud u Moskvi osudio ih nakon punk molitve protiv Putina: 'Članice Pussy Riota krive zbog huliganizma'; Idu u zatvor na dvije godine!

Na televizijskoj snimci vidi se kako policajci guraju Kasparova u "maricu" dok on zahtijeva da mu kažu kamo ga vode, prenosi BBC.

Na njegovu Facebook profilu kasnije je objavljeno: "Nije došao prosvjedovati, nego je jednostavno bio ondje. Policija ga je okružila i strpala u kombi".

Nedugo potom objavljena je fotografija Kasparova u "marici" uz popratni tekst: "Nalazi se u policijskoj postaji. Pretučen je, ali kaže da je dobro. Nije siguran što slijedi. Čini se kako policija čeka zapovijed 'odozgo'".

Ruska novinska agencija objavila RIA Novosti je kasnije da je Kasparov ugrizao policajca. Prema agenciji, Kasparov je policajca ugrizao za prst i ruku te mu je pružena liječnička pomoć. Incident se istražuje, rekao je glasnogovornik moskovske policije.

Gari Kasparov: Putin želi vladati kao Staljin i živjeti kao Abramovič! Razina demokracije je na razini Zimbabvea

Bivši svjetski prvak napustio je šah 2005. i osnovao pokret Ujedinjena građanska fronta, koji je jedan od najžešćih kritičara politike ruskog predsjednika Vladimira Putina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 01:49