KOBNA VOŽNJA

VIDEO Horor u britanskom lunaparku: Dvojica tinejdžera teško ranjena nakon što se njihov odjeljak odvojio od sprave

Kobna sprava je bila unajmljena i po prvi puta korištena taj dan
 YouTube

Dvojica tinejdžera doživjela su stravičnu nesreću u zabavnom parku u engleskom Leicesteru u subotu navečer, kad se odjeljak 'Mega Bounce Frog' vrtuljka u kojem su njih dvojica sjedila odlomio usred vožnje.

Jedan je katapultiran visoko u zrak, dok je drugi ostao zarobljen pod težinom odlomljenog dijela sprave. Danny Keogh (16) je sad na intenzivnoj njezi, a operiran je zbog slomljene ruke i rebara i ozljeda grudnog koša. Conoru Bakeru (16) su slomljeni nos i zubi.

I ta sprava i čitav lunapark bili su puni djece kad se nesreća dogodila. Svjedoci su ispričali da su ljudi počeli vrištati, da je sve bilo "kao u hororu" i da su roditelji brže-bolje krenuli skidati svoju djecu sa sprava. Vrtuljak je gotovo isti tren zaustavljen, a nesreću je na svojoj snimci zabilježio osamnaestogodišnji Zimran Ilyas, koji je bio snimao svoje prijatelje.

Sreća u nesreći je bila što se odjeljak odlomio kad je sprava tek krenula pa je još dobivala brzinu, i prije nego što su odjeljci podignuti uvis, a ne pri punoj brzini i visini.

Ozlijeđenima je na mjestu nesreće pružena prva pomoć, a policija je razgovarala s direktorom zabavnog parka Kennedyjem Batesom.

- Naša je najveća briga sada oporavak te dvojice mladića. Trenutno nismo sigurni što se točno dogodilo. Ali mi nemamo što skrivati, i naša djeca se voze na svim spravama u parku, kao i mi sami, tako da smo svi u šoku, izjavio je Bates.

Kobnu spravu je park unajmio od jedne druge tvrtke i u subotu je korištena prvi puta. Istu večer lunapark je zatvoren, a sprava je razmontirana u nedjelju. Lunapark, koji je trebao biti otvoren do 28. kolovoza, uskoro bi trebao nastaviti s radom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 04:53