KYOTO

VIDEO: HOROR U U SLAVNOM JAPANSKOM ANIMACIJSKOM STUDIJU, POGINULE 33 OSOBE! Cure detalji o pomahnitalom napadaču i tek sada nikome ništa nije jasno

 
 Kyodo / REUTERS

>>> NOVO 15:10 >>> Reuters izvještava da se broj mrtvih u podmetnutom požaru u studiju za animaciju Kyoto Animation u japanskom gradu Kyotu popeo na 33, što taj napad čini najgorim masovnim ubojstvom u Japanu u posljednjih 18 godina.

--------------------------------------------------

>>> 11:20 >>> Pozivajući se na lokalne vlasti, javna televizija NHK piše da su podmetnutom požaru u studiju za animaciju Kyoto Animation u japanskom gradu Kyotu poginule najmanje 24 osobe. U bolnicu je prevezeno 36 ljudi, a oko 10 je u kritičnom stanju, objavila je agencija Kyodo News navodeći vlasti.

Japanski premijer Shinzo Abe objavio je na Twitteru kako je teško pronaći riječi za takav težak incident te je uputio svoju sućut obiteljima žrtava.

BBC piše da napadač na studio nije bivši zaposlenik studija te da ne postoji neka očita poveznica između njega i studija. Neke japanske dnevne novine pišu da se napadač nakon podmetanja požara trčeći pokušao udaljiti od zgrade, ali da je pao.

"Osoba sa spaljenom kosom ležala je na podu, a u blizini su bili i krvavi tragovi koraka", rekla je za Kyodo News 59-godišnja žena koja živi u blizini studija.

--------------------------------------------------

Vjeruje se da je 12 ljudi poginulo i više njih nestalo nakon napada paležom u renomiranom japanskom animacijskom studiju Kyoto Animation, piše The Guardian. Djelatnik vatrogasnih postrojbi Kyota Satoshi Fujiwara rekao je da 35 osoba ozlijeđeno u napadu te da su neki u kritičnom stanju.

An aerial view shows firefighters battling fires at the site where a man started a fire after spraying a liquid at a three-story studio of Kyoto Animation Co. in Kyoto, western Japan, in this photo taken by Kyodo, July 18, 2019. Mandatory credit Kyodo/via REUTERS ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY. MANDATORY CREDIT. JAPAN OUT. NO COMMERCIAL OR EDITORIAL SALES IN JAPAN.
Kyodo / REUTERS

Policija u gradu Kyotu rekla je da je požar izbio u četvrtak ujutro u trokatnici u kojoj su smješteni uredi Kyoto Animationakada je 41-godišnji muškarac uletio u zgradu, prosuo nepoznatu zapaljivu tekućinu i zapalio je. Novinska agencija Kyoto piše da je on među ozlijeđenima te da je uhićen i prebačen u bolnicu.

Javna televizija NHK piše da je napadač za vrijeme napada uzviknuo "umri".

Policija je ranije javnoj televiziji NHK rekla da je nekoliko osoba poginulo u požaru, ali nije mogla reći koliko. Vatra je gorjela gotovo dva sata nakon što je požar izazvan.

U intervenciji sudjeluje 35 vatrogasnih vozila.

, Image: 459408458, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Newscom
Profimedia, Newscom

Kyoto Animation poznato je po svojim filmovima A Silent Voice, manga romanima Sound! Euphonium te Violet Evergarden.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 01:41