POGLEDAJTE KAKO ĆE IZGLEDATI

VIDEO: HRVATSKE KATOLIČKE ŽUPE KANADE DONIRALE 40.000 DOLARA ZA SPOMENIK ŽRTVAMA KOMUNIZMA Glasnović poručio: 'Hvala svim patriotima za donaciju'

 
 Facebook

Hrvatske Katoličke župe u Kanadi donirale humanitarnoj organizaciji Tribute to Liberty (Počast slobodi) 40.000 dolara i tako se uključile u akciju izgradnje spomenika žrtvama komunizma u Kanadi.

Kako je na svojoj Facebook stranici objavio Ivan Grbešić, novi predsjednik Savjeta Vlade za Hrvate izvan Hrvatske, novac su ove nedjelje u ime svih katoličkih hrvatskih župa u Kanadi uručili svećenici Tomislav Kasić (Župa Hrvatskih Mučenika - Mississauga) i Ivan Vukšić (Župa Presvetoga Trojstva - Oakville).

- Posebna hvala vlč. Tomislavu koji je poveo ovu inicijativu, svakoj od pridonosećih župa u našoj hrvatskoj zajednici u Kanadi (uključujući Kitchener, Mississauga, Norval, Oakville i Toronto) i svima onima koji su dali doprinos. Ovaj doprinos je doveo našu kampanju prikupljanja sredstava (uprave TTL-a - tributetoliberty.ca) jedan korak bliže završetku. Spomenik žrtvama komunizma služit će kao javni podsjetnik na milijune žrtava komunizma (uključujući i naše Hrvate i Hrvatice) i donijet će patnju tih žrtava u svijest javnosti - poručio je Grbešić.


Predaji donacije nazočio je i nezavisni hrvatski saborski zastupnik, Željko Glasnović.

- Neke vlade europskih zemalja i razne etničke skupine od Vijetnama do Baltičkih republika su se uključile u taj projekt koji vrijedi više od dva milijuna kanadskih dolara. Spomenik će biti otkriven krajem 2018. u Ottawi, glavnom gradu Kanade, blizu zgrade Vrhovnog suda - napisao je Glasnović na Facebooku pa zahvalio 'svim hrvatskim patriotima koji su donirali novac za taj plemeniti cilj'.

Izgradnja spomenika u Ottawi će početi 2018., a zakazan je završetak krajem 2018. ili početkom 2019. godine.

Evo kako bi trebao izgledati:

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 20:23