MADURO BIJESAN

VIDEO: IZ POLICIJSKOG HELIKOPTERA BAČENE GRANATE NA VRHOVNI SUD Predsjednik: 'Aktivirao sam sve oružane snage, to je teroristički napad'

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 28.06.2017. u 15:33

Zagreb, 060517.
Centar grada.
Pod pokroviteljstvom Kraljevine Nizozemske i u sklopu Europskog biciklistickog izazova odrzan je Orange bike ride, voznja bicikima po sredistu Zagreba.
Foto: Darko Tomas / CROPIX
YouTube

U Venezueli već tri mjeseca traju prosvjedi protiv Madura. Mnogi su Venezuelanci bijesni na Madurovu vladu, koju optužuju za sve veću inflaciju, nestašice svega - od hrane do lijekova.

Policijski helikopter bacio je u utorak granate u Caracasu na sjedište Vrhovnog suda i otvorio vatru na Ministarstvo unutarnjih poslova, rekli su venezuelski predsjednik Nicolas Maduro i njegova vlada, osuđujući taj "teroristički napad" u kojemu nitko nije stradao.

 

- Aktivirao sam sve oružane snage u obranu reda. Ubrzo ćemo naći helikopter i one koji su izveli taj teroristički napad - izjavio je predsjednik na proslavi Dana novinara u predsjedničkoj palači Miraflores.

Okolicu palače čuvaju jake policijske snage kao i vojna oklopna vozila. U napadu nitko nije ozlijeđen i nije počinjena veća materijalna šteta. Maduro je prvotno spomenuo dvije granate, ali su potom u priopćenju iz Ureda predsjednika navedene četiri, "kolumbijskog podrijetla i izraelske proizvodnje" kao i 15 pucnja ispaljena na Ministarstvo unutarnjih poslova.

Vlada je u priopćenju objavila da je policijski helikopter ukrao policijski pilot Oscar Perez koji se proglasio pobunjenikom protiv Madura. Po nekim izvješćima, helikopter za sobom vukao natpis na kojemu je pisalo "Sloboda!".

U Venezueli već tri mjeseca traju prosvjedi protiv Madura. Mnogi su Venezuelanci bijesni na Madurovu vladu, koju optužuju za sve veću inflaciju, nestašice svega - od hrane do lijekova, te za gušenje ljudskih prava. Prosvjednici traže izbore, oslobađanje uhićenih aktivista, međunarodnu pomoć i autonomiju parlamenta koji je pod vodstvom oprobene većine. U prosvjedima je dosad poginulo najmanje 75 osoba.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo