OBITELJ IZ PAKLA

VIDEO: IZGLADNJIVALI SINA I USKRAĆIVALI MU LIJEČNIKA Alexandru je imao 15 kilograma kad je umro u teškoj agoniji, roditelji su sve znali...

 Screenshot

Roditelji iz Kanade, čiji je 15-godišnji sin imao svega 15-ak kilograma kad je preminuo od dijabetesa, proglašeni su krivima za ubojstvo prvoga stupnja. Sutkinja Karen Horner u Calgaryju ih je osudila na doživotni zatvor bez mogućnosti pomilovanja tijekom prvih 25 godina izdržavanja kazne.

Emil Radita (60) i Rodica Radita (54), inače roditelji osmero djece, krivi su za smrt Alexandrua, koji je, rekla je sutkinja, umro u teškoj agoniji 2013.

- Dječak je godinama bio zanemarivan i izgladnjivan. Monstruozni otac i majka znali su da boluje od dijabetesa, ali nisu mu pružili nikakvu liječničku pomoć. Namjerno su ga izolirali i uskratili mu inzulin - izjavilo je tužiteljstvo.

Nesretni Alexandru preminuo je od bakterijske sepse, koju je uzrokovalo dugogodišnje izgladnjivanje, potvrdili su kanadski liječnici.

Ni Emil ni Rodica nisu pokazali nikakvo kajanje tijekom suđenja, a svoje ponašanje opravdali su bizarnim vjerskim uvjerenjima koja su im navodno branila da sina odvedu u bolnicu.

Alexandru je još 2003. bio na rubu smrti nakon čega ga je socijalna služba smjestila u udomiteljsku obitelj, ali usprkos protivljenju socijalne radnice Patricije MacDonald, dječak je godinu dana poslije vraćen roditeljima. Obitelj se tada preselila u Albertu.

- Sin im je dva sata nepomično ležao u kući. Više nije ni disao, a majka i otac su se, umjesto da nazovu hitnu pomoć, molili. Dječak je bio kost i koža kad je umro. Zubi su mu istrunuli, na njemu nije bilo ni grama mišića, izgledao je zastrašujuće. Ti prizori proganjat će me do smrti - rekao je svjedok na sudu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 11:30