NAPAD NA VOJNU BAZU

VIDEO: IZRAELCI IZVELI NOVI SILOVITI UDAR U SIRIJI? Raketama zasuli položaje Asadovih snaga, ubijeno najmanje 26 ljudi, većinom Iranaca

 
 Screenshot YouTube

Najmanje 26 prorežimskih boraca, "većinom" Iranaca, ubijeno je raketama koje su u nedjelju navečer ciljale vojne položaje sirijskih vlasti Bašara al-Asada, objavio je danas Sirijski opservatorij za ljudska prava.

U "vjerojatno izraelskom" bombardiranju na Brigadu 47, vojnu bazu u središnjoj pokrajini Hama, ubijeno je 26 prorežimskih boraca, istaknuo je Opservatorij. Državni mediji izvijestili su o "agresiji" ne imenujući počinitelje.

Eksplozije u skladištu municije kod Hame registrirane su kao potres jačine 2,6 stupnja po Richteru.

Projektili su ispaljeni na vojne objekte u provincijama Hama i Aleppo, priopćila je sirijska državna novinska agencija Sana. Sirijski novinar Danny Makki je na Twitteru objavio video koji navodno pokazuje eksploziju u skladištu municije.

Siriji režim i njegov iranski saveznik optužili su 9. travnja Izrael za napade na vojnu bazu u središnjem dijelu Sirije.

Nekoliko dana kasnije, 14. travnja, Washington, Pariz i London izveli su udare na nekoliko vojnih položaja režima, kao odmazdu na navodni kemijski napad na grad Dumu, pobunjeničko uporište u Istočnoj Guti, u kojem je poginulo više desetaka osoba, po spasiocima.

Upitan na izraelskom vojnom radiju, ministar prometa koji je također zadužen i za obavješćivanje, Yisrael Katz kazao je da "nije upoznat s tim događajem".

Dodao je, međutim, kako su "svo nasilje i nestabilnost u Siriji rezultat pokušaja Irana da se vojno uplete u tu zemlju. Izrael neće dopustiti otvaranje sjeverne fronte u Siriji", upozorio je Katz koji je ujedno i član užeg kabineta sigurnosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 09:13