RUSKI PREDSJEDNIK

VIDEO: JAHAO GOL DO PASA, PILOTIRAO AVIONOM, DOTAKNUO DNO MORA Putin za promjenu pokazao nježniju stranu: U Pekingu svirao sovjetske pjesme na klaviru

Vladimir Putin svira klavir dok čeka sastanak s predsjednikom Kine Xi Jinpingom
 Profimedia, TASS

Ruski predsjednik Vladimir Putin, koji rado u javnosti ističe svoju 'macho' stranu, u nedjelju je, očekujući kineskoga predsjednika Xija Jinpinga na bilateralnim pregovorima pokazao svoju nježniju stranu, odsviravši nekoliko akorda na klaviru.

Ranije u nedjelju ruski je predsjednik održao govor na summitu o kineskim planovima u pogledu novoga Puta svile, a potom je krenuo prema državnoj rezidenciji Diaoyutai na razgovor sa Xijem i ostalim visokim dužnosnicima.

Iščekujući sastanak sa Xijem ruski je predsjednik odsvirao nekoliko akorda na klaviru koji se nalazio u prostoriji.

Po pisanju novinske agencije Tass i ruske državne televizije, Putin je odsvirao nekoliko odlomaka iz pjesama iz sovjetskog razdoblja s temom Moskve i Sankt Peterburga.

Šezdesetčetverogodišnji nekadašnji KGB-ov špijun već je nekoliko puta pokazao da zna svirati klavir, iako je u prošlosti češće njegovao svoj 'macho image'.

Tako je, primjerice, u Sibiru gol do pasa jahao konja, pilotirao je borbenim zrakoplovima te podmornicom obišao Bajkalsko jezero i crnomorsko podmorje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 14:10