SAMUEL LITTLE

VIDEO: Jedan od najgorih serijskih ubojica u povijesti sa smiješkom na licu opisao kako je ubijao i rješavao se tijela svojih žrtava

 
 youtube FBI

Savezni istražni ured (FBI), kriminalističko-istražna i obavještajna agencija Ministarstva pravosuđa Sjedinjenih Američkih Država, na svom je YouTube kanalu objavio pet snimaka u kojima Samuel Little, jedan od najgorih serijskih ubojica u povijesti, opisuje okolnosti ubojstava koja je počinio. U pet snimaka Little je rendžeru koji ga je ispitivao opisao ubojstva koja je počinio 1984. godine u Covingtonu u saveznoj državi Kentucky, 1972. godine u Miamiju u Floridi, 1993. u Las Vegasu u Nevadi, 1982. u New Orleansu u Louisiani te 1992. u Arkansasu.

"Recite mi o sjevernom Kentuckyju, djevojci koju ste upoznali u Columbusu. Upoznali ste je... pretpostavljam u striptiz baru", pita rendžer Littlea na što ovaj sa smiješkom na licu započne priču: "Izašao sam iz automobila i ova je bijelkinja izašla iza zgrade. Ja stojim kod auta s otvorenim prtljažnikom. Ona mi priđe i pita mogu li je odvesti u Miami. Bila je bijelkinja, plavuša. Kosa joj je išla malo preko ušiju. Visoka oko 170 centimetara i teška oko 60 kilograma. Imala je oko 25 godina. Djelovala je kao hipi djevojka."

Little je potom počeo govoriti o događanjima u Kentuckyju: "Stigli smo u park nedaleko od Covingtona gdje se održavao glazbeni festival. Kad je čula glazbu, zainteresirala se i htjela je čuti još. Međutim, policija je došla i pogledala u njezin automobil. Stvarno je djelovalo kao da žele da se maknemo pa nismo otišli na festival već sam je odveo drugim putem. Vozili smo se cestom prema brdima. Gore nije bilo kuća, samo raslinje, pa sam krenuo prema tamo i sakrio sam automobil u raslinju. Ostavio sam je tamo u vegetaciji jer ju je ono sakrilo."

Ubojica s lica nije skinuo smiješak ni kada je pričao o ubojstvu "Marianne", transseksualnoj osobi koju je ubio 1972. godine u Miamiju. "Bila je crnac koji je bio obučen kao žena. Visoka oko 165, 170 centimetara i teška oko 65 kilograma. Imala je 19 godina. Živjela je u četvrti Liberty City u Miamiju. Pričala mi je da ima dečka, zvao se Wes", rekao je Little. "Vidio sam je u kafiću, nosila je krem-crvenu minicu. Onda se pojavila ta mogućnost da je odvedem u trgovinu. Umjesto da je odvedem natrag u stan, uključio sam se ulicu koja vodi do Fort Lauderdale, kojom se može otići u Aleju aligatora. Što se više njome maknete od Miamija, vegetacija postaje sve gušća. Vozio sam se u poočimovom automobilu Pontiac Le Mansu. Nju sam odveo izvan Miamija jer sam vidio jednu cestu koja vodi prema toj vegetaciji. Izvukao sam je iz automobila i odvukao u raslinje. Naletjeli smo na neku vodu, ali prije vode smo osjetili blato. Pustio sam je i pala je licem u to blato."

Little je potom opisao što se dogodilo 1993. godine u Las Vegasu. "Kupio sam žuti Cadillac Eldorado, 78. godište... Ova je djevojka bila mršava, tamnije puti. Imala je oko 40 godina. Bila je na ulici, mislim da je bila ovisnica jer inače ne bi bila na ulici. Bila je visoka oko 150 centimetara i težila je oko 50 kilograma", rekao je. "Njezin je sin bio u blizini. Dozvala ga je. Kad je došao, rukovali smo se, pitao me kako sam i slično. Imao je oko 20 godina, crnac."

Rendžera je potom Littlea pitao gdje je ostavio njezino tijelo. "Krenuo sam prema Kaliforniji. Izašao sam iz Las Vegasa i vidio sam motel uz cestu. Pored ceste bilo je puno grmlja i drugog raslinja. Tamo sam je bacio. Izvukao sam je iz automobila i otkotrljao tamo. Čuo sam kako se kotrlja."

Ubojica je rekao da je djevojka koju je ubio 1982. godine u New Orleansu bila lijepa te da je imala kožu boje "meda". "Bila je visoka za ženu, 175 centimetara. Lijepih oblina, prijateljski nastrojena. Prelijepo tijelo, sigurno je imala 70 kilograma. Sređena. Mogla je imati oko 30 godina. Upoznao sam je u noćnom klubu u New Orleansu. Slavila je rođendan svoje mlađe sestre. Imala je dvije sestre. Dok smo plesali, pitala me idem li negdje poslije. Kad smo izašli iz kluba, vidjela je moj auto, Lincolna, i pohvalila ga da je lijep. Držala me pod rukom i šetali smo prema autu. Ušli smo auto i odvezli se... Dok smo se vozili prema (gradu Slidellu u Louisiani) vidio sam natpis "Mala šuma" (eng. Little Woods). Odvojio sam se s ceste i odvezli u šumu. Kad smo napokon stigli tamo gdje smo išli, bili smo pored rijeke u močvarnom području. Vidio sam stroj za iskapanje riječnog dna. Zgrabio sam je za noge i odvukao prema vodi. Ona je bila jedina koju sam utopio", rekao je Little.

Rendžer je potom zatražio da Little opiše gdje je tu žrtvu ostavio. "Glava joj je još bila u vodi, a bedra i noge na obali."

Posljednje ubojstvo koje je Little opisao počinio je u Arkansasu. "O, čovječe. Volio sam je. Zaboravio sam kako se zove... čekajte, mislim da se zvala Ruth. Bila je bucmasta i imala je razmak između prednjih zubiju koji su joj malo virili van. Nije imala pretjerano dugačku kosa. Bila je visoka oko 170 centimetara. Dosta je bila velika, mogla je imati oko 90 kilograma. Nju sam upoznao u crack kući. Ona i još šest djevojaka sjedile su na trijemu i drogirale su se. Zajedno smo proveli tri dana. Krali smo po dućanima i trgovačkim centrima. U jednom od njih su me uhvatili. Odvezli su me u zatvor, a ona je ostala u automobilu. Upravitelju trgovačkog centra na čijem je parkiralištu ona bila u automobilu dojadilo je što je ona tamo pa je nazvao policiju da me puste. Rekao je da me neće tužiti", ispričao je Little s vidljivim smješkom na licu.

Little je potom rekao da je djevojku odvezao nedaleko od Bentonvillea. "Tamo je bilo kukurizište i hrpa smeća odmah pored njega. Parkirao sam u blizini da bi mogao vidjeti je li netko dolazi. Izvukao sam je iz automobila. Bila je prevelika da bih je nosio. Odvukao sam je do hrpe smeća i ostavio je tamo."

Little je ukupno priznao 93 ubojstva, a trenutno služi tri doživotne kazne. Njegove žrtve isključivo su bile žene, većinom crnkinje, prostitutke i narkomanke. Ubijao je žene u 14 država u SAD-u, najviše na Floridi i Kaliforniji. Priznao je da je najviše žena zadavio u Miamiju i Los Angelesu, gdje ih je ubio više od 20.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 13:36